Virtuelna promocija pjesme “Ma dobro je” Rock Redukcija Feat. Zalatan Karic & Helem Nejse

Sarajevski bend Rock Redukcija uz vokalnu podršku grupe Helem Nejse i Zlatana Karića pokušaće osvojiti publiku novom pjesmom koja ima specifičan naziv “Dobro je, može i gore”.

Da može bolje i više navikli su nas iz Rock Redukcije. Njihovo nastojanje da okupe  vrhunsku ekipu muzičara i ovaj put nije izostalo. Tako da su ovaj put u realizaciji pjesme “Dobro je, može i gore” ucestvovali Jugo Emir – solo gitara /Letu Štuke, Bojan Crnogorac – bubanj /Konvoj/, Darko Beus – truba /Sarajevo Big Bend/ i stalni članovi RR, Darko Hrgić – bas, autor /Rock Redukcija/ i Jasmir Musabegović – gitara, autor /Rock Redukcija/.

Posebni gosti na pjesmi su članovi popularne sarajevske hip-hop grupe Helem Nejse, Admir Čular, Amer Čanković, Toshi domacin, a pjesmu predvodi popularni bosanskohercegovčki pjevač i kantautor, Zlatan Karić.

Producent novog singla koji je snimljen u studiju BHT 1 je Adnan Dado Mušanović.

Pjesma “Dobro je, može i gore”, četvrta po redu, koju nam je Rock Redukcija pripremila, predstavlja i muzičko i tekstualno osvježenje na domaćoj sceni, ali i svojevrsni bunt prema situaciji i vrijednostima koje nam nameće današnje društvo. Iz skoro svih stihova proizilazi nezadovoljstvo trenutnim stanjem na koje svako, ko je normalan, nije imun. Pjesma se bavi i najvećim pitanjem današnjice – ostati ili otići. Ujedno, posto su autori teksta prezivjeli djetinjstvo u ratu, i svjesni su jako dobro,  da moze biti gore, pjesma predstavlja indikator svega negativnog sto nas svakodnevno okruzuje u nasem drustvu, i prizeljkuju promjenu koja ce im omoguciti svijetliju buducnost.

Mješavina ska, rock-a, hip-hop-a, zvuka limenog orkestra i socijalno angažovanog teksta nudi snažnu energiju koju samo velika muzička djela mogu podstaći kod publike.

Rock Redukcija uspjela nas je još jednom iznenaditi pjesmom koja je drugačija od ostalih i  po tome što vraća nadu u autorski rad na domaćoj muzičkoj sceni.

Podsjećamo, ovaj sarajevski bend već je izdao tri pjesme od kojih je posljednja – “Nagrada” naišla na veliki interes kako slušalaca, tako i medija.

Nemaju namjeru stati u svojim nastojanjima da prave muziku. Nove autorske pjesme već spremne čekaju nove izvođače, nove učesnike, nove ideje u realizaciji – navode iz Rock Redukcije.

Kompletnu promociju mozete pogledati na našem YouTube kanalu

 

Učesnici:

Zlatan Karic -vokal

Helem Nejse /Admir Cular, Amer Cankovic, Toshi / -vokali

Bojan Crnogorac – bubanj

Jugo Emir – gitara

Darko Beus – truba

Darko Hrgic – bas

Musabegovic Jasmir – gitara

Hor:

  1. Musabegovic Jasmir
  2. Darko Hrgic
  3. Nikola Obucina
  4. Vedran Vujica
  5. Benjamin Harba
  6. Igor Doko

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »