CKMD: Tim

Zoran Zoka Ćatić

ckmd.efm.badugogodišnji urednik eFM radija u Sarajevu

Prva iskustva u uređivačkom poslu na televiziji stiče tokom rada na emisiji „Ima Veze“ za Media Centar i SCCA/Pro.ba 2006 godine a radio je radio i kao urednik „Najbolje emisije za mlade“ za SCCA/Pro.ba.

Producent je obrazovnog programa u okviru projekta „Priče iz tranzicije“ koje su podrazumijevale razumijevanje tranzicijske pravde kao medijski i umjetnički projekat koji obuhvata nekoliko različitih segmenata, ali u svojoj istraživačkoj i fenomenološkoj orjentaciji a koji je kao rezultat imao šest dokumentarnih filmova.

2012 jedan je od osnivača video produkcije sIAeTV koja radi u sklopu Udruženja za Kulturnu i Medijsku Dekontaminaciju koja se bavi uglavnom dokumentarnim i kratkim formama video stvaralaštva.

Za jednominutni film „Namjera“ osvojio je UNICA zlatnu medalju za pomirenje među narodima na CROMINUT festivalu u Požegi (Hrvatska) 2014. Isti film je uvršten u 25 filmova na svijetu u konkurenciji „ FILMINUTE“ is the international one-minute film festival that challenges filmmakers, writers, animators, artists, designers, and creative producers to develop and submit the world’s best one-minute films.“ U konačnom plasmanu film je zauzeo treće mjesto.

2015. godine jednominutni film „Testament“ osvojio je nagradu publike na Crominut festivalu u Požegi.

Autor i koautor je filmova dokumentarnih filmova „Dogodilo se na današnji dan“ i „Dvije škole pod istim krovom“, „Ko Sam Ja“, „Žene Tranzicije“ „Herodot nije mislio na rat“, „JMBG“ , „Glas Ludila u Eteru“, „Čovjek/Zakon“ te kratkih filmova „Fasunga“, „Namjera“, i „Testament“.
2016 godine producirao je film Damira Bašića „Inverzum“.

Treninzi koje vodi: Print, Audio i Video novinarstvo, Audio i Video produkcija, Medijski aktivizam, AdHoc aktivizam

Mirza Ajnadžić

ckmd.efm.baurednik video produkcije

Istraživač, novinar, edukator i autor dokumentarnih filmova, Mirza je počeo volontiranje na eFM radiju 2010. godine. 2011. godine s ostatkom ekipe osniva eFM video produkciju sIA eTV, a 2012. sa Zoranom Ćatićem razvija edukativni kurikulom AHA (Ad Hoc Activism) i od tada sa mladima iz cijele BiH. Jedan je od osnivača Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju.

Radio je u Fondaciji za kreativni razvoj kao autor video priča, producent i videografer TV emisije Hayd u Park. Prošao je trening Instituta za ratno i mirovno izvještavanje (IWPR) i nagrađen je od New York Ground Reporting Networka za najbolju online priču i istraživavnje o manjinama.

U 2013. Radio je kao istraživač na nagrađivanom dokumentarnom filmu „Epizoda u životu berača željeza.“ autora i oskorovca Danisa Tanovića.

Koautor je dokumentanih filmova „Vaši i Naši“ i „Yugonostalgija“ i autor dokumentarnog filma „31. Maj“.

Freelance je video autor za British Council BiH, British Council Turkey, i Internews.

Bio je učesnik programa US State Departmenta „New media and the social change“ u sklopu Internation Visitors Leadership Program koji je realiziran u SAD-u i od tada je alumni US State Departmenta.

Treninzi koje vodi: Video novinarstvo, Video produkcija, Medijski Aktivizam, AdHoc Aktivizam, Storytelling

Slađan Vujić

direktor Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju

Slađan Vujić je audio inženjer i projektni koordinator eFM studentskog radija od 2000. godine.

2012. godine postaje suosnivač i direktor Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju i od tada vodi veliki broj edukativnih projekta.

Od 1996. do 2000. radio je na ISV radiju. Menadžersko iskustvo sticao je i kao projektni asistent za NATO i njihove trupe u BiH, kao i Studentski resursni centar SRCE na „Project of Research and Master’s scholarships“.

Treninzi koje vodi: Audio produkcija, Audio inžinjering

Boris Čović

ckmd.efm.banovinar i edukator

Boris Čović je novinar koji je sa eFM-om i CKMD-om počeo surađivati 2015. godine. Na eFM radiju radi kao urednik i novinar emisije o antikorupciji, novinar audio i video emisije Na Grani Zelenoj, te kao edukator na različitim projektima i edukacijama eFM-a i CKMD-a (izvještavanje o antikorupciji, radio novinarstvo, medijski aktivizam, osnove novinarstva).

Novinar je emisije Vijeća za Štampu u BiH „Your Voice in media – ZOOM“ od 2011. godine. Radio je i kao novinar omladinskog programa BHRadija1 (2011.-2014.), član upravnog odbora Omladinske novinske asocijacije (2011.-2015.) i kao izvršni direktor omladinskog magazina „Karike“ (2013.-2015.). Trenutno je glavni i odgovorni urednik omladinskog magazina „Karike“ kojeg izdaje Omladinska novinska asocijacija u BiH.

Edukator i trener je u Fondaciji Schuler Helfen Leben u programu Omladinsko obrazovanje na seminaru Stand Up (seminar za mlade koji se prvi put susreću s aktivizmom).

Povremeno radi i kao grafički i DTP dizajner.

Treninzi koje vodi: Osnove novinarstva, Radio novinarstvo, Print i web novinarstvo, Medijski aktivizam

Translate »