CKMD: Projekti

Ad Hoc Aktivizam

Nakon poplava koje su u maju 2014. godine pogodile Bosnu i Hercegovinu i nanijele ogromnu štetu njenim građanima CKMD tim želio je učiniti sve što moguće kako bi pomogli djeci iz poplavljenih područja da se što lakše nose sa novonastalom situacijom. Upravo iz te želje nastao je projekat „Ad Hoc Aktivizam“ koji je za 4 mjeseca trajanja obuhvatio rad u 11 lokalnih zajednica i učešće više od 250 djece… Saznajte više o projektu Ad Hoc Aktivizam »

Print, audio i video

“Print, audio i video novinarstvo” projekat je implementiran u 2014. i 2015. godini u šest gradova u Bosni i Hercegovini. Projektne aktivnosti uključivale su organizaciju i implementaciju trodnevnih edukativnih radionica u Sarajevu, Stocu, Velikoj Kladuši, Prijedoru, Bijeljini i Gornjem Vakufu/Uskoplju… Saznajte više o projektu Print, audio i video novinarstvo » »

Istraživačko novinarstvo u borbi protiv mita i korupcije

Projekat „Istraživačko novinarstvo u borbi protiv mita i korupcije“ realizovan je u periodu od jula do decembra 2015. godine i uključivao je rad sa mladima iz pet gradova u Bosni i Hercegovini. Gradovi u kojima je projekat realizovan su: Brčko, Banja Luka, Tuzla, Cazin i Mostar… Saznajte više o projektu Istraživačko novinarstvo u borbi protiv mita i korupcije » »

Translate »