MERU Udruženje za jogu i zdravlje-Krešimir Mišak i Marko Puljiz ovog vikenda u Sarajevu

Krešimir Mišak, poznati novinar, urednik i voditelj emisije „Na rubu znanosti“ na HRT-u, održat će predavanje u Joga studiju MERU u subotu, 10. februara sa početkom u 19 sati. Ovom prilikom, Mišak će govoriti o budućnosti objašnjavajući pojam transhumanizma, a razgovor sa njim vodit će doktor organizacijskih nauka, prof. Domagoj Nikolić.

Radujem se Sarajevu i svojoj sarajevskoj publici. Siguran sam da ćemo kao i uvijek, rezonirati i ući u srž teme. A šta nam budućnost donosi, svjedočit ćemo! “, istakao je Krešimir Mišak.

Dovođenjem Krešimira Miška u Sarajevo slijedimo našu misiju da u vremenu negativnosti, profanizacije društvenih vrijednosti i nedostatku smisla, kreiramo sadržaje koji našim sugrađanima donose uvide u druge perspektive. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže i aktivno učestvuju u diskusiji“, naglašeno je iz Udruženja Meru.

Nakon subotnjeg predavanja, Meruanci organizuju i stand-up nastup poznatog sarajevskog komičara Marka Puljiza u nedjelju 11. februara u 19 sati. Puljiz koji već 10 godina živi u Podgorici gdje stvara domaću stand-up scenu, izvest će nastup „Ubijeđen u besmislu“ u kojem oštro secira i defragmentira sve naše sociološke fenomene i autodestruktivne stavove na ljekovito urnebesan način.

Rezervacije ulaznica su također moguće pozivom na 061 183 390 ili putem emaila ajlameru@gmail.com. Putem ovih kontakata možete dobiti i sve dodatne informacije i odgovore na pitanja.

Krešimir Mišak (Zagreb, 1972.) hrvatski je novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, rock-glazbenik te pisac znanstvene fantastike. Od 1988. radi u Obrazovnom i dječjem programu Hrvatskog radija, a od 2002. na Hrvatskoj televiziji uređuje i vodi emisiju „Na rubu znanosti“. Za svoje znanstvenofantastične priče dva puta je dobio nagradu SFERA. Autor je devet knjiga, a s grupom Hakuna Matata izdao je pet albuma.

Doktor ekonomije, pustolov i pisac. prof. Domagoj Nikolić je velika, raskošna krošnja, stanište idejama, orijentir proplancima, vodilja dolinama, kućište letačima, skrovište mnogima, odmorište, izvorište, kaže prof. Anis H. Bajrektarević u predgovoru knjige g. Nikolića: Metafizika geopolitike.

Marko Puljiz, predstavnik je nove škole sarajevskog humora, a u Podgorici je jedan od osnivača crnogorske scene stand up komedije. Titulu najboljeg stand up komičara amatera osvojio je 2013. godine u Sarajevu, nakon čega redovno nastupa po mnogim klubovima, teatrima i dvoranama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »