„Muzika spaja“ – zajednički koncert mladih iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Niša

USAID-ov projekat PRO-Budućnost, Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Sarajevo, Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo, Pop Rock Škola Sarajevo i Čarobna Nota iz Niša organizuju koncert „Muzika spaja“

u petak, 23. februara 2024. godine u 19 sati
u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici
Adresa: Kemala Kapetanovića 17

„Muzika spaja“ je kampanja koju su u okviru projekta PRO-Budućnost počele muzičke škole iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva uz podršku lokalnih vlasti, kako bi u vremenu velikih podjela u društvu ukazali na povezujuću narav umjetnosti i pokazali da u bogatstvu naših različitosti postoje brojne tačke spajanja, a jedna od njih je muzika.

Nakon zajedničkog koncerta održanog u decembru 2022. godine, te oslikavanja identičnih murala na fasadama ovih škola u junu 2023., ove godine „Muzika spaja“ na scenu stupa sa novim prijateljima – Pop Rock školom iz Sarajeva, te Čarobnom Notom iz Niša (Srbija).

Više od 150 mladih ljudi na pozornici koji pjevaju u jedan glas će slaviti zajedničke vrijednosti kao što su ljubav, tolerancija i empatija, te poslati poruku mira, razumijevanja i saradnje s ciljem izgradnje bolje budućnosti.

Radujemo se vašem dolasku.

. . .
PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini. Projekat već desetu godinu provodi CRS (Catholic Relief Services) sa partnerima u više od 70 lokalnih zajednica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »