PlayUK 2020 digital edition: Besplatni webinari za sve zainteresovane za gejming

Pridružite se PlayUK webinaru 29. aprila i saznajte više o kreiranju vizuala za indie video igre. Naša PlayUK ekspertica, Lu Nascimento, suosnivačica i umjetnička direktorica britanskog studija Bunnyhug Games će posjetioce sprovesti kroz proces stvaranja vizuelne perspektive u indie video igrama kroz pikselart crtež. Prijavljeni na predavanje će saznati kako da na najbolji način iskoriste vizuale koje naprave i kako da prenesu informacije svom timu bez obzira na vremensku zonu. Registracija za predavanje se nalazi na British Council stranici.

Kao odgovor na pandemiju Covid-19, British Council je transformisao PlayUK, festival inovativnosti i interakcije između umjetnosti i tehnologije i sve svoje sadržaje će nuditi online. PlayUK online verzija je osmišljena kao serija digitalnih događaja i svi su pozvani da nauče nešto novo i povežu se sa britanskim profesionalcima iz industrije video igara. Tokom narednih pet mjeseci kroz različite video sadržaje i predavanja uživo na mjesečnom nivou, svako ko je zainteresovan za gejming industriju igara i kreativnu ekonomiju, se može priključiti.

Kao dio programa, svakog mjeseca British Council će pružiti širok spektar besplatnih resursa, pružajući uvid i priliku svima da uče na daljinu. Uzbudljiv sadržaj će uključivati:

  • Webinare, 90-minutne sesije uživo sa vodećim kreativcima iz Velike Britanije koji će dijeliti znanje i ekspertizu u različitim elementima dizajna – pisanja, crtanja, zvuka i sl. Webinari će se održavati posljednje srijede svakog mjeseca nudeći priliku za sticanje vještina i direktnu interakciju sa predavačima. Seriju webinara su osmislili kustosi britanskog studija We Throw Switches, specijalizovanog za alternativne video događaje i instalacije. Sesije su besplatne. Svi webinari će biti održani na engleskom jeziku.
  • Za one koji su propustili priliku da se pridruže, imaće priliku da pogledaju snimke webinara na British Council stranici.
  • Profesionalni video razgovori prikazaće stručnjake iz Velike Britanije, učesnike prethodnih PlayUK događaja, kako razgovaraju o svom poslu, iskustvima i karijeri.
  • Kratki video intervjui sa stručnjacima iz Velike Britanije
  • Pismeni tekstovi i intervjui usmjereni na trenutne trendove u kreativnoj industriji

PlayUK je platforma British Councila koja ima za cilj da ponudi pristup novim vještinama i znanju i ojačava interakciju umjetnosti i tehnologije, uz povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja Zapadnog Balkana. Ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtuelna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.

Više informacija o digitalnom PlayUK-u pogledajte na: https://www.britishcouncil.ba/programi/umjetnost/playuk2020/digital

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »