Na Grani Zelenoj – 14. Međunarodna sedmica sjećanja, pod sloganom „Svjetla iz sumraka“

U periodu od 24. do 28. avgusta 2022. godine u Srebrenici je održana 14. Međunarodna sedmica sjećanja, pod sloganom „Svjetla iz sumraka“, u okviru koje je osmišljena bogata programska ponuda koja je uključivala izložbe, promocije, predstave, te druge kulturne i edukativne sadržaje.
U razgovoru sa Bekirom Halilovićem analiziramo značaj ove manifestacije ali i sve ono čime se bavi Udruženje “Adopt Srebrenica”.
Međunarodnu sedmicu sjećanja organizuje Udruženje „Adopt Srebrenica“ uz pomoć Forum ZfD-Bosnia and Herzegovina, Sarajevo; Heinrich Böll Stiftung, Sarajevo; Fondazione Alexander Langer Stiftung – Bolzano (It); Udruženje “SARA – Srebrenica”; Fondacija La Terra Nostra; JU Kulturni centar Srebrenica, te druge organizacije, saradnici i prijatelji.
Međunarodna sedmica sjećanja realizuje se sa težnjom da ponudi programski sadržaj koji njeguje kulturu sjećanja, da stvara poveznice među ljudima na lokalnom i regionalnom nivou, ali i da skrene pažnju na Srebrenicu kao mjesto zajedničkog života.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »