Program “Suočavanje s prošlošću” Sarajevo Film Festivala besplatno online u cijeloj regiji

Sarajevo Film Festival predstavlja program “Suočavanje s prošlošću” u posebnom izdanju – online – publici u cijeloj regiji, kao i u kinu Meeting Point u Sarajevu. Program je besplatan!

Sve filmove možete gledati online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba: putem tog linka cijeli program je dostupan publici u regiji – u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji. Ako ste u Sarajevu, filmove možete gledati i u kinu Meeting Point uz besplatan ulaz na sve projekcije.

Program je dostupan od 24. do 30. aprila, sa devet igranih i jednim kratkim filmom.

U programu su filmovi koji su obilježili prethodna izdanja “Suočavanja s prošlošću” i filmovi koji su nagrađivani na brojnim međunarodnim festivalima a otvarali su bolne teme iz ratova na ovim prostorima. Kao poseban poklon publici u programu je i novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, prvi igrani film o Srebrenici, kandidat Bosne i Hercegovine za Oscara® u kategoriji najboljeg međunarodnog igranog filma.

Uz “Quo Vadis, Aida?”, u programu su i filmovi “Saulov sin” (2015.) Lászla Nemesa, dobitnik Oscara® za najbolji strani film, rediteljski prvijenac Dane Budisavljević “Dnevnik Diane Budisavljević” (2019.), “Obojena ptica” (2019.) češkog reditelja Václava Marhoula zasnovana na istoimenom, čuvenom romanu Jerzyja Kosińskog, “Chris the Swiss” (2018.) Anje Kofmel, “Srbenka” (2018.) Nebojše Slijepčevića, dobitnik “Srca Sarajeva” za najbolji dokumentarni film i Nagrade publike 2018. godine, “Teret” (2018.) Ognjena Glavonića, “Muškarci ne plaču” (2017.) Alena Drljevića i “Jugoslavija, kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo” (2013.) Marte Popivode. U programu je i kratki film Albana Ukaja “Jama” (2019.), koji prati snimanje kratkog filma o jednom ratnom zločinu u Sarajevu. 

Broj kodova za filmove je ograničen.

Više o programu pročitajte ovdje.

Više o filmovima pročitajte ovdje.

Kada odete na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, i kliknete opciju “Create account”, unesite svoju podatke u ponuđena polja. 
Ponuđena polja uključuju vaše ime i prezime, e-mail adresu, kreiranje vaše lozinke i druge osnovne podatke. 
Kreiranjem accounta, bit ćete u mogućnosti da vidite sadržaj koji vam je dostupan zavisno od teritorije sa koje pristupate platformi. Izaberite film, kliknite opciju “Rent” i unesite detalje svoju bankovne kartice. Nakon toga potvrdite opciju “Rent”. 
Nakon toga film koji ste iznajmili možete pronaći u sekciji “My Library”
Kada prvi put kliknete “Play”, odnosno nakon pokretanja filma, film će te biti u mogućnosti gledati 48 sati koliko god puta želite. 
Uživajte u filmovima!
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »