Predstava Bullying Collection u decembru u SARTR-u

Nakon uspješne premijere u mjesecu novembru za koju je vladalo veliko interesovanje i koja je izazvala sjajne reakcije kod publike, predstava „Bullying Collection“, reditelja Aleša Kurta bit će izvedena u utorak, srijedu i četvrtak 10/11/ i 12. decembra na sceni Sarajevskog ratnog teatra. Izvedba 10. decembra zakazana je za 18h, dok su izvedbe 11. i 12. decembra u 20h.

Predstava je nastala prema tekstovima grupe autora ( Nejra Babić, Aleš Kurta, Sam Guzman, Ian Mc Wethy).

S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, “Bullying Collection” želi ukazati na sveprisutni problem.

Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno.

Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva.  Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema.  Bulying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju/ Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Vanja Matović.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja- Nejra Babić, scenograf- Vedran Hrustanović, kostimografkinja- Lena Samardžić, koreograf – Branko Potočan, autor muzike – Nedim Zlatar, fotograf- Dženat Dreković i dizajner Đorđe Jovanović.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033 664 070, 061 022 874 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »