Otvoren poziv za projektne prijedloge: Istraživanje velikih zvijeri u BiH

Nakon što je Centar za životnu sredinu uz podršku „Euro Natur“-a i „Bernd Thies“ fondacije u avgustu prošle godine u Nacionalnom parku „Sutjeska“ uspješno organizovao i sproveo obuku pod nazivom „Izgradnja kapaciteta za buduće stručnjake velikih zvijeri“, sada nastavljamo sa ovim projektom kroz otvoreni poziv za prijavu projektnih ideja na temu velikih zvijeri. Cilj nam je da kroz ove male projekte ohrabrimo i finansijski podržimo mlade istraživače da razviju i ostvare svoje ideje, a žele da se bave istraživanjem i zaštitom velikih zvijeri u BiH.

Ovaj poziv je namjenjen mladim (do sada neafirmisanim) istraživačima iz BiH. Kandidati koji su 2019. g. prošli obuku održanu u NP „Sutjeska“ u sklopu ovog projekta će biti dodatno vrjednovani pri ocjenjivanju pristiglih prijava.

Teme projektnih prijedloga moraju biti u vezi sa istraživanjem i/ili zaštitom velikih zvijeri u BiH (medvjed, vuk, ris). Fokus teme može biti na jednu ili više vrsta i mogu da se bave pitanjima bilo kojeg aspekta vezanog za istraživanje, upravljanje i/ili zaštitu velikih zvijeri (npr. istraživanje faune; velike zvijeri u odnosu na društvo; upravljanje velikim zvijerima; zaštita velikih zvijeri i sl.).

Trajanje projektnih aktivnosti mora biti završen najkasnije do 15.11.2020, a izvještaj dostavljen Centru za životnu sredinu najkasnije do 01.12.2020.g (detaljnje informacije o administraciji projekta će biti dostavljene kandidatima nakon izbora projektnih prijedloga).

U skladu sa primljenim prijavama odabraćemo 2-4 projektna prijedloga koje ćemo podržati u vrijednosti od 2000 KM – 5000 KM neto po projektu. Broj odabranih projektnih prijedloga i iznos odobrenih sredstava zavisiće od broja i kvaliteta pristiglih aplikacija.

Potrebno je da na e-mail adrese koje su navedene u nastavku teksta   dostaviti CV i projektni prijedlog. Projektni prijedlog dostaviti u formi koju možete preuzeti na internet stranici Centra za životnu sredinu (www.czzs.org). Prijavu popuniti na engleskom jeziku i uz nju dostaviti i kratki CV.

Poziv ostaje otvoren do 05.06.2020, a popunjene prijave slati na mejl adrese navedene ispod. Rezultate poziva ćemo objaviti najkasnije do 15.06. i sa tim datumom kandidati mogu započeti implementaciju projektnih aktivnosti.

Prijavni obrazac možete pronaći ovdje.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem mejla na adrese:

anja.dragomirovic@czzs.org

dejan.radosevic@czzs.org

Sretno!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »