“Inicijativa za pružanje psihološke podrške profesionalcima u vremenu krize izazvane COVID-19.”

Društvo psihologa u Federaciji BIH trenutno provodi projekat “Inicijativa za pružanje psihološke podrške  profesionalcima  u vremenu krize izazvane COVID-19.” Projekat se realizira uz  podršku i koordinaciju Projekta mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini koji podržava Vlada Švicarske  a  implementira  Asocijacija  XY  u  saradnji  sa  Federalnim  ministarstvom  zdravstva Ministarstvom  zdravlja  i  socijilne  zaštite  Republike  Srpske.  Projekat  je  nastao  kao  vid  naše  dugogodišnje saradnje koja se nastavila u okviru i ovog odgovora na krizu COVID 19 u oblasti mentalnog zdravlja. Projektne aktivnosti se čvrsto naslanjaju na preporuke Kriznog štaba/stožera  Federalnog  Ministarstva  zdravstva  upućene  podršci  profesionalcima  različitih  struka  koji predstavljaju okosnicu odgovora na krizu COVID 19.

Aktivnosti projekta će se sprovoditi kroz:

  1. Online grupnu podršku spomenutoj ciljnoj grupi koja će biti organizirana u periodu maj – juli 2020. godine. Projektom su predviđena 3 grupna susreta koja će obuhvatiti teme koje su vezane za prevenciju i suzbijanje profesionalnog  sagorijevanja  i  sekundarne  traumatizacije.

Grupe podrške će se realizirati po principima otvorenih grupa od 8-12 članova u trajanju do 90 minuta.

  1. Online individualnu podršku spomenutoj ciljnoj grupi koja će biti posebno namijenjena pojedincima koji imaju potrebu za individualnim susretom i razgovorom sa psihologom o svom iskustvu i tegobama vezanim za okolnosti prouzrokovane pandemijom COVID-19. Individualna podrška će se pružati po zakazanim terminima. Predviđeni broj individualnih susreta u periodu maj-juli 2020. je 10.

Sve aktivnosti će realizirati psiholozi sa završenom psihoterapijskom školom – status supervizora i višegodišnjim iskustvom u savjetodavnom radu. Molimo Vas da podijelite ovu informaciju sa vašim kolegama kako bi se mogli uključiti u projektne aktivnosti. Unaprijed zahvaljujemo!

VAŽNE OPERATIVNE INFORMACIJE

Početak projektnih aktivnosti je 15.05.2020 godine.

Prijavu za online individualnu podršku možete napraviti putem e-maila: sekretar@dpfbih.ba ili direktno pozivom na: +387 61 212 – 288

Podršku možete napraviti putem e-maila: sekretar@dpfbih.ba (prva  online radionica je planirana  za 23.5.2020. godine. Poziv na radionicu sa detaljnim opisom ćemo poslati uskoro).

Za sve detaljnije informacije možete se obratiti na:

Kontakt osoba: Dženan Fatić, Društvo psihologa u Federaciji BIH – podružnica Sarajevo

Direktni kontakt: +387 61 351 742

Email:  sekretar@dpfbih.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »