‘’Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” u Narodnom pozorištu Sarajevo

Moguće kao odgovor na težak život, obični ljudi – narod – u Bosni i Hercegovini su stvorili likove Muje, Sulje i Fate. Ti narodni neobični junaci savladavaju životne probleme spojem mudrosti i humora, jedinstvenim u svijetu. Predstava “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” afirmiše ove naše junake i postavlja ih u kontekst današnjih političkih, ekonomskih i društvenih tema. Gledano sa humorne strane, današnjica ne izgleda bolje, ali izgleda lakše, savladivije. Šta se dogodi kad Muju i Fatu shvatimo ozbiljno?

U četvrtak, 19.1.2017. u 19.30 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu, dvoje vrhunskih glumaca Dženana Džanić i Saša Handžić će igrati ovu predstavu u režiji Harisa Pašovića i produkciji East West Centra.

U filmskom dijelu igraju Enes Salković, Mugdim Avdagić, Lana Delić, Hazim Begagić, Adis Mehanović, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegovć-Avdagić, Lana Zablocki-Džehverović i Anđela Ilić. Koreografiju je uradila zagrebačka koreografkinja Tamara Curić. U predstavi se uživo izvode nove i stare pjesme beogradskog benda S.A.R.S. Predstave “Mujo, Suljo i Fata u društvu spektakla” je koprodukcija East West Centra Sarajevo i BNP Zenica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »