PREMIJERA PREDSTAVE „SAVRŠEN KROJ“

„Savršeni kroj“ je duhovita komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu.  Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun  dođe do krojača Svetislava Šnajdera kako bi zakripio pantalone koje su mu pukle na ulici. Naizgled banalan susret pretvara su buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o propasti i gorkim ljudskim sudbinama u vremenu kada nestaje čitav jedan dosad poznati sistem vrijednosti u društvu.

Predstava „Savršeni kroj“ nastaje po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).

Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG Scena, dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović Gorgulu, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.

Partneri projekta su Depo  Portal i Bor Medya Yapim.  Sponzor projekta Tekstilna industrija Kismet iz Doboja.

Premijera ovoga komada koji će igrati u redovnom reportoaru SARTR-a zakazana je za srijedu 08. februar ove godine. Nakon premijernog igranja slijede reprize 09., 10. i 11. februar u 20h.

Predstava će se odigrati i u sklopu Festivala Sarajevska Zima 2017. u četvrtak 16. februara u 20h.

 

Rezervacije ulaznica možete obaviti svaki dan od 10h do 16h pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inboks Fb. profila https://www.facebook.com/sartr1992/ .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »