Koncert grupe Sikter u Studiju 2 MP BHRT-a

Za utorak 31.01. s početkom u 20 sati Muzička produkcija BHRT-a najavljuje specijalni koncert popularnog bosanskohercegovačkog sastava Sikter. Ovo je 6. koncert u sklopu serijala „Studio 2 Live“ koji se u zgradi BHRT-a održava jednom mjesečno. Za grupu Sikter će ovo biti poseban i emotivan s obzirom na najavu da se opraštaju od publike.

Sikter je sarajevska alternativna rock-grupa osnovana 1990. godine. Muzički program ove grupe se sastoji od više muzičkih stilova poput: soul-a, funk-a i rock and rolla. Njihovi koncerti su multimedijske izvedbe praćene video projekcijama raznih sarajevskih umjetnika.

Dobitnici su nagrade Davorin 2006 za najbolji video spot u kategoriji urbane rok muzike, za spot “My Music” u režiji Pro.ba  Prva su bosanskohercegovačka rock-grupa čiji video zapis “Pain in Brain” (bos. “Bol u mozgu”) se pojavio 1995. godine na MTV ju. Posebni su i po tome što su  1997. godine nastupili kao predgrupa na koncertu grupe U2 na  sarajevskom stadionu Koševo. Iste godine svirali su sa Bonom and Jovanottijem na otvaranju Muzičkog Centra Pavarotti u Mostaru.

Sikter je objavio raznovrsne albume: “Now, Always, Never”, Queen of The Disco“, „Don't You Miss Me“, „My Music“ te „Ego Trip“ 2009.  godine u kojoj su napravili produkcijsku pauzu a nastavili sa povremenim turnejama i nastupima.

Sikter, jedinstven bend na našim prostorima, je veliku popularnost postigao upravo neobičnim muzičkih hitovima, sjajnim aranžmanima i „živom svirkom“ koju će svi prisutni na koncertu u Studiju 2 (studio Esad Arnautalić)  imati priliku osjetiti iz prve ruke. Ulaz na koncert je slobodan uz obaveznu najavu prisustva na mail muzicka.produkcija@bhrt.ba.

BH Radio 1 realizira živi prenos dok će BHT 1 snimiti i odloženo emitirati navedeni koncert.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »