BO-BO, ZU I BZ PONOVO U AVANTURAMA NA SCENI SARTR-A

Sarajevski ratni teatar i Aparatteatar su za svoju najmlađu publiku pripremili nove avanture sa likovima BO-BO, ZU i BZ. Predstave „Plumbo BO-BO, ZU“ i „BO-BO i ZU prvi dan u vrtiću“ odigrat će se u sklopu Sedmice dječijih predstava na sceni SARTR-a.

BO-BO I ZU, PRVI DAN U VRTIĆU – petak, 20. i nedjelja 22. januar u 18h – kao što i naziv kaže, radi se o likovima BO-BO i ZU koji polaze u vrtić. To je, kako djeci, tako i roditeljima, veoma poseban dan, ispunjen jakim emocijama i zato se zauvijek pamti. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

 PLUMB BO-BO, ZU – subota, 21. januar u 16h – nova teatarska forma educiranja sasvim “male” publike, namijenjena prije svega djeci uzrasta od nula do 3 godine, njihovim roditeljima, odgajateljima, trudnicama i pravim ljubiteljima teatra. Režiju za predstavu potpisuje Belma Lizde-Kurt, a uloge ostvaruju Maja Zećo, Merima Lepić-Redžepović i Hana Zrno.

Nastavljajući svoju misiju da svakom djetetu omogući gledanje predstava, Sarajevski ratni teatar dogovorio je saradnju sa SOS Društvenim centarom “Hermann Gmeiner“, Udruženjem EDUS – Edukacija za sve i Udruženjem “Ruku na Srce“. Ovom saradnjom, posebni gosti svih igranja bit će djeca iz SOS društvenog centra “Hermann Gmeiner“, djeca sa poteškoćama u razvoju te djeca iz socijalno ugroženih porodica sa područja KS.

 Cijena ulaznice za predstavu “BO-BO i ZU, prvi dan u vrtiću” iznosi 7KM, dok za predstavu “Plumb, BO-BO, ZU” ulaznica za roditelje i školarce iznosi 12KM, a bebe i predškolski uzrast imaju slobodan ulaz. Family paket: 3 ulaznice + 1 gratis.

 Rezervacije ulaznica se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke na teatarsartr@yahoo.com ili u inbox Fb. stranice https://www.facebook.com/sartr1992/.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »