“Mladi kutak” program posvećen najmlađim čitaocima

Međunarodni festival književnosti Bookstan od ove godine ima poseban dio programa koji je posvećen najmlađim čitaocima. Promocije i radionice u okviru ovog programa nazvanog “Mladi kutak” održat će se na nekoliko lokacija – Historijski muzej BiH, Američki kutak Sarajevo i Američki kutak Brčko distrikt.

Mladi kutak skreće pažnju na publiku mlađe generacije u prepoznavanju njihovih čitalačkih potreba, savremenih književnih glasova koje djeca i mladi prepoznaju kao autentične i savremene. Promocije i diskusije u okviru Bookstanovog Mladog kutka su usmjerene i na pitanje o statusu književnosti za djecu u BiH i globalno danas, a program je posvećen i procesima nastanka različitih žanrova u okviru ove književnosti. Vjerujemo da će Mladi kutak pomoći i samoj direkciji festivala Bookstan da revalorizuje i usmjeri pažnju na važnost književnosti za djecu i mlade, na savremene narative koji oblikuju nove generacije.

U okviru ovog programa najmlađi posjetioci imat će priliku družiti se s autorima poput Johna Freemana, Sandre Cisneros, Ahmeta Umita, Vesne Mišanović, Amera Tikveše, Olje Savičević Ivančević, Asli Tohomcu i Vedada Drljevića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »