Jasminko Halilović prvi Bosanac na Forbesovoj listi lidera “30 ispod 30”

Prestižni magazin Forbes objavio je svoju tradicionalnu listu mladih lidera “30 ispod 30”. Ove godine na listi se prvi put našao i jedan Bosanac  – osnivač Muzeja ratnog djetinjstva, Jasminko Halilović. Nakon Muzejske nagrade Vijeća Evrope u decembru, ovo je drugo veliko internacionalno priznanje za Muzej ratnog djetinjstva u kratkom vremenu.

Forbesov izbor odaje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji “Pravo i politika”. Ranijih godina, iz našeg regiona ovo priznanje su dobili srbijanski teniser Novak Đoković, i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

“Čast mi je što me je Forbes uvrstio na njihovu listu mladih lidera, “30 ispod 30”. Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod, i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac ikad na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste”, rekao je Halilović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »