Izložba Alise Teletović u okviru projekta Umjetnost u izlogu 2021

Pejzaži duše, uma I srca predstavljaju selekciju od 10-tak slika, kombinovane tehnike, na papiru, dimenzija 80x60cm. Otvorenje, uz sve zakonske propise, održat će se u četvrtak 04.03.2021 u 13:00h u Galeriji ULUPUBIH, Koševo 7 Sarajevo. Izložba traje od 4-11.03.2021. godine. Radno vrijeme galerije je od 10:00 do 18:00 h radnim danima I subotom.

Pejzaži duše, uma i srca,savremene slikarice I grafičke dizajnerice, Alise Teletović, odražava razmišljanje da negdje duboko u nama, ispod granice svjesti, divljaju razni motive I osjećanja, a uloga svjesnog Ja je, između ostalog, da sve njih uravnoteži..

A kako, ako smo stalno u žurbi, u stresu i ne razvijamo svoj unutrašnji glas.

Alisa Teletović bosanskohercegovačka slikarica, grafička dizajnerica i ilustratorica, slika i stvara već 20 godina, kako u Australiji tako i u Evropi.

“Mi smo tako krhki I dragocjeni. Kako je tehničko-naučni svijet rastao, tako je naš svijet postajao dehumanizovan. Čovjek se osjeća usamljenim u univerzumu zato što više nije povezan s prirodom, izgubio je svoje autentično I nesvjesno značenje. Moje slike su Nada, nada I briga o sebi, o radosti I osmijehu života, razdraganosti memorije I sjećanja prisustnosti nas samih u prirodi” – kaže slikarica.

Dinamična biografija ove umjetnice obilježena je, već od malena, putovanjem i raznim gradovima, rođena u Banjaluci, odrasta u Hercegovini, izbjeglištvom, studijama i osnivanjem porodice u Australiji, povratkom u BiH i osnivanjem vlastitog ateljea u Sarajevu. Diplomirala je 2000te godine na RMIT univerzitetu u Melbourneu, gdje završava Bakalaureat u Umjetnosti i Elektronski Dizajn i Interaktivne Medije. Članica je Udruženja likovnih i primijenjenih umjetnika BiH, Napretka, te ULUBIH-a. Iza sebe ima dvadesetak samostalnih izložbi, između ostalog u Melbourneu, Perthu, Adelaide, Beču, Trogiru, Zagrebu, Sarajevu i Tuzli.  Laureatkinja je niza priznanja i nagrada. Umjetnički radovi autorice Alise Teletović nalaze se u javnim i privatnim kolekcijama širom svijeta, a njeno umjetničko djelovanje možete pratiti na društvneim mrežama, te na zvaničnoj web stranici: http://www.alisateletovicartist.com  kao i www.michica.com

Živjela Umjetnost, kultura stvaranja i življenja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »