Prvi solo album Adisa Sirbubala

Objavljen je prvi solo album bosanskohercegovačkog pijaniste Adisa Sirbubala. Pet kompozicija snimljeno je 1. novembra prošle godine na premijernom klavirskom solo koncertu u sarajevskoj Vijećnici, u okviru programa Sevdah na distanci kojim je otvoren prošlogodišnji 24. Jazz Fest Sarajevo. Repertoar čine tradicionalne i autorske kompozicije: Kiša bi pala, Sarajevske kajde, Bistre vode, Kad se jangin iz sokaka pomolim, Mislio sam svaki dan.

– Radujem se da je moja solo premijera objavljena kao album i da je dostupna na svim digitalnim platformama. Nadam se da će moja muzika doći do šire publike i unaprijed se radujem budućim koncertima i susretu s publikom, rekao je Adis Sirbubalo.

Album je za izdavačku kuću Gramofon producirao Edin Zubčević. Snimatelj tona je bio Eric Bajramović, a miks i mastering je radio Johannes Wohlleben u Bauer Studios, Ludwigsburg.

Adis Sirbubalo je rođen u Foči, školovao se u Sarajevu i Chicagu gdje je završio muzički koledž Columbia. U Americi je sarađivao sa muzičarima kao što su Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes. Jedan je od osnivača ansambla Halka, aktivni je član grupe Zoster, a kao multiinstrumentalista i aranžer sarađuje sa Dinom Merlinom. Živi i radi u Sarajevu, kao muzičar, aranžer i kompozitor, piše i muziku za film i TV. Prvi solo album Adisa Sirbubala objavljen je prvog marta, a dostupan je na streaming platformama i servisima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »