Promocija knjiga Hedine Tahirović-Sijerčić

11. decembra (srijeda) 2019. godine u 18.00 sati održat će se  promocija knjiga Hedine Tahirović-Sijerčić: Language and Literature of Roma within Translation in the Western Balkans: Poetry in Self-translation (Jezik i književnost Roma u prevodu na Zapadnom Balkanu – poezija u autoprevodu) i Romani čhib – posebni osvrti na jezik i kulturu Roma.
Promocija će se održati u Umjetničkoj galeriji BiH (Zelenih beretki 8).

Promotori: Dalibor Tanić, urednik romskog web-portala Udar; Amira Sadiković, prevoditeljica, univerzitetska nastavnica (teorija prevođenja); Ferida Duraković, pjesnikinja.

Muzička izvedba  – Jasmin Pandžić, osnivač Sarajevo Gipsy Bend-a.

O autorici

 Hedina Tahirović-Sijerčić rođena je 11. novembra 1960. u Sarajevu. U Sarajevu je i diplomirala na Fakultetu političkih nauka na odsjeku za žurnalistiku. Magistrirala je rodne studije pri Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije u Sarajevu, a doktorirala na Filološkom fakultetu u Beogradu. Autorica je više književnih djela i akademskih radova te brojnih prevoda s romskog i na romski jezik. Članica je Odbora eksperata Vijeća Evrope za Evropsku povelju za regionalne ili manjinske jezike.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »