Zoster super koncertom završio prvu sezonu Studio 2 Live

Koncert bosansko-hercegovačke reagge senzacije, kako ih mnogi zovu, će ostati u sjećanju svih ljubitelja Zosterovog zvuka. Bend je priredio sasvim drugačiji nastup od svega onoga na šta smo navikli. Aranžmani, energija i intimna atmosfera projekta Studio 2 Live uvijek naprave isto a to je da publika i bend  „dišu“ kao jedan organizam. Upravo to je ono što je posebno kod svih koncerta koji se održavaju u muzičkom studiju Esad Arnautalić, srcu proizvodnje kvalitetne muzike, u kojem su od 60-tih godina do danas svoje projekte i pjesme realizirala apsolutno sva najznačajnija imena muzičke scene Bosne i Hercegovine, te bivše Jugoslavije.

Zoster je svoju magiju 10. koncerta Studio 2 Live započeo velikim hitom..“Svega čega nema“ odmah se dotičući aktuelne situacije i života mladih u BiH.

Nakon toga su usljedili Gavrilo, Policija, Ko je jamio i mnogi drugi  veliki hitovi i angažirani tekstovi koji Zoster čine drugačijim od ostalih. Reakcija publike ispunjenog sutdija nije izostala zbog čega je oduševljeni band par puta izlazio na bis.

Slušaoci BH radija 1 su koncert pratili u živom prenosu dok će u programu BHT 1 isti biti naknadno emitiran.

Muzička produkcije BHRT-a se ovom prilikom zahvaljuje svim muzičarima učesnicima, posjetiocima, ljubiteljima dobre muzike, i svima koji su podržali projekat Studio 2 Live. Projekat se nastavlja nakon ljetne pauze. Muzička produkcija- govorimo muzikom!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »