„Odluka koja mijenja život“

Pod sloganom „Odluka koja mijenja život“ Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje niz aktivnosti kojima omogućava da budući studenti dobiju informacije iz prve ruke o studiranju na ovoj instituciji. Sada je vrijeme kada srednjoškolci donose odluke o profesionalnim opredjeljenjima za cijeli život. Sada je vrijeme da se donese prava Odluka!

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu je jedan od najboljih fakulteta na prostoru jugoistočne Evrope. Ova državna visokoobrazovna institucija posjeduje tri najpriznatije međunarodne akreditacije za kvalitet – američku AACSB, evropsku EPAS i austrijsku AQA, što omogućava njenim zaposlenicima i studentima neograničenu mobilnost i stjecanje najsavremenijih znanja po cijelom svijetu.

Ekonomski fakultet ove godine obilježava 65 godina od kad je upisana prva generacija ekonomista u našoj zemlji. Od tada, ovaj Fakultet je iznjedrio 25.000 alumnija, ostvario saradnju sa više stotina međunarodnih institucija, danas ima 90 međunarodno referentnih nastavnika, svakodnevno sarađuje velikim brojem kompanija iz poslovnog sektora. Kroz mnogobrojne vannastavne aktivnosti, Ekonomski fakultet kontinuirano motiviše mlade na proaktivnost i poduzimanje akcije.

Dan otvorenih vrata je mjesto gdje budući ekonomisti mogu steći realnu sliku o studijskim programima i vannastavnim aktivnostima koje im nudi ovaj Fakultet. Student Ekonomskog fakulteta u Sarajevu pohađa dijapazon ekonomskih oblasti, kao što su finansije, bankarstvo, računovodstvo, menadžment, marketing, informacione tehnologije, statistika, mikro i makro ekonomija, i drugo.

Dani otvorenih vrata za maturante i njihove roditelje će biti održani u subotu 03.06.2017. s početkom u 13 sati, na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu (adresa: Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1). Vrata su otvorena za sve zainteresovane!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »