Završen mix i master albuma Sinan Alimanović International Banda

U proteklim sedmicama u svjetskoj prestolnici jazza, u New Yorku, završeni su mix i master novog albuma Sinan Alimanović International Banda. Album je snimljen u junu 2018. godine, u Trading 8s Studiju, uz pomoć dvostrukog dobitnika nagrade Grammy, inženjera zvuka Chrisa Sulita. Mix i master albuma su radili Harvie S – kontrabasist, kompozitor, profesor, producent  – muzičar koji i danas formira tokove jazz stvaralaštva, a koji je svojevremeno uvršten u porodično stablo jazz muzike kao jedan od najznačajnijih kontrabasista savremene jazz scene i David Kowalski – inženjer zvuka koji je dobitnik prestižne nagrade Grammy, te je, također nominovan i za nagradu Emmy.

Povodom snimanja albuma, kao i nedavnog mixa i mastera, bh jazz ambasador, Sinan Alimanović je izjavio:

“Velika mi je čast da su jazz muzičari koji kreiraju savremene tokove ove vrste umjetničke muzike, prepoznali moj dugogodišnji rad, podržali me u realizaciji ovog albuma i postali moja nova porodica. Umjetnici, kao što su Victor Lewis i Harvie S su oni koji su me godinama inspirisali kroz moj život u umjetnosti, baš oni od kojih sam godinama učio. Danas oni čine Sinan Alimanović International Band i nije mala stvar da su u ovoj jazz priči uključene tri nagrade Grammy. Smatram da ovaj album prevazilazi lični značaj i da su ovo važne i nove činjenice za bh umjetničku scenu.”

Na novom Alimanovićevom albumu, koji je sačinjen prvenstveno iz autorskih kompozicija, učestovali su: Sinan Alimanović – klavir, Harvie S – kontrabas, Victor Lewis – bubanj, Jed Levy – tenor saksofon, Adam Klemm – sopran saksofon, Lejla Alimanović – vokal.

Album je realiziran uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS i ministra Mirvada Kurića, Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca AMUS, Javnog servisa radio – televizije BHRT, kao i sjajnih individualaca koji su podržali ovaj projekt: Primož Grašić -jazz gitarist (SLO), Chris Drukker – jazz fotograf i dizajner (SAD), Ashar Kurtović – inženjer zvuka (BiH), Vancho Manoilovich – bubnjar (UK).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »