Klaunovska predstava “Komšizluk” na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Publika Sarajevskog ratnog teatra ima zadovoljstvo ugostiti klaunovsku trupu „Evreyman“ koja sa gradskih ulica stiže na scenu SARTR-a 17. I 18. oktobra sa predstavom „Komšizluk“    Režiju i koncept predstave potpisuje  Belma Lizde Kurt.

Publika Sarajevskog ratnog teatra ima zadovoljstvo ugostiti klaunovsku trupu „Evreyman“ koja sa gradskih ulica stiže na scenu SARTR-a 17. I 18. oktobra sa predstavom „Komšizluk“    Režiju i koncept predstave potpisuje Belma Lizde Kurt

Cijena ulaznica iznosi 10KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Fb. page-a https://www.facebook.com/sartr1992/. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Koprodukcija : Aparat teatra, BKC/ Režija i koncept : Belma Lizde Kurt/ Kostimografija i scenografija : Adisa Vatreš Selimović /Maska: Naida Đekić/ Muzika: Irhad Baručija/ Fotografija: Velija Hasanbegović

Igraju: Andrea Aković, Fatima Kazazić, Dino Sarija, Faris Pinjo, Maja Zećo/ Belma Lizde Kurt

Prijatelji projekta SARTR i Dubioza kolektiv

 

VIŠE O PREDSTAVI:

Klaunovska trupa “Everyman” kreira novu predstavu pod naslovom “Komšizluk” – klaunovsku predstavu  pogodnu za sve uzraste.

Trupa je nastala kao oblik uličnog performance-a, nastupajući na otvorenom, na više lokacija u gradu, bazirana je na pet aktera-klauna, na njihovim karakterima.

Kroz neverbalni teatar I  pokret mi želimo predstaviti Mahalu, Komši(z)luk kao simbol multikulturalnosti, multinacionalnosti i tolerancije. Želimo da provociramo kod svoje publike  osjećaj nevinosti. Želimo da potaknemo publiku da se ne boji svog malog klauna u sebi. Ova trupa nosi naziv “Everyman” jer svaki čovjek u dubini duše je klaun, tj. dijete.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »