Virtualna izložba “COLLEGIUM ARTISTICUM 2020”

Kolektivna selektivna godišnja izložba “COLLEGIUM ARTISTICUM 2020“, posvećena 6. aprilu – Danu grada Sarajeva, biće konstruirana i postavljena kao virtualna izložba na platformi Artsteps i zvanično otvorena u četvrtak, 28. januara 2021. godine u 19:00 sati.

Link za virtualnu izložbu kao i dodatne informacije o izložbi biće dostupne na Facebook Eventu: https://www.facebook.com/events/166871641535328

Takođe, u četvrtak, 28. januara 2021. godine u 12:00 sati, u prostoru galerije Collegium artisticum će biti upriličena zvanična dodjela nagrada i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja. Dodjeli nagrada mogu prisustvovati predstavnici medija.

A od 29. januara, u radnom vremenu galerije, publika će moći i uživo pogledati izložbu arhitektonskih ostvarenja iz 2020. godine članova i članica Asocijacije arhitekata u BiH.

Od 1975. godine konstanta u izlagačkom programu galerije Collegium artisticum je istoimena zajednička izložba članova i članica tri bosanskohercegovačka udruženja: Udruženja likovnih umjetnika BiH, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH i Asocijacije arhitekata u BiH. Svake godine u aprilu publika je imala jedinstvenu priliku da u prostoru galerije Collegium artisticum pogleda izložbu koja obuhvata širok dijapazon stvaralačkih promišljanja, istraživanja, stremljenja i dostignuća u sferama likovne i primijenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture, djela iz oblasti grafičkog, produkt i modnog dizajna, scenografije, kostimografije, umjetničke fotografije, enterijera, keramike, ilustracije, umjetničke obrade metala, tekstila i drugih materijala, djela iz oblasti crteža, slikarstva, skulpture, grafike, instalacije, performansa, video umjetnosti, …

Nažalost, u ovoj nemiloj situaciji koja nas je nenadano zadesila, zbog trenutnog epidemiološkog stanja kao i izostanka adekvatne finansijske podrške resornih ministarstava, nismo bili u mogućnosti da izložbu realizujemo u planiranim terminima i prezentujemo javnosti kao prethodnih godina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »