Velahavle najavljuje izlazak novog albuma „22:22“

U energičnoj kombinaciji zaraznog zvuka i melodičnih rima, bend Velahavle pjesmom „U ovom gradu“ najavljuje svoj novi album pod nazivom 22:22. Novi Synth-pop zvuk popularnog sarajevskog dvojca, ponovo opravdava epitet eksperimentalnog benda koji svakim novim projektom želi da sebi postavi nove izazove. 

„Za muzičara je uvijek najteži zadatak napustiti svoju zonu komfora i upustiti se u kreiranje novog zvuka. To je upravo glavni motiv ovog benda od samog početka. „U ovom gradu“ je melanholična ljubavna pjesma, upakovana u synth-pop zvuk“, istakao je Samir Hodović, frontmen benda Velahavle. Video spot u režiji Marija Ilića na zanimljiv dvoplanski način oslikava tematiku teksta, te kroz igru kontrasta boja prati energični ritam synth-pop zvuk. „Vizual  spotova je stvar o kojoj posebno vodimo računa, s obzirom na to da pjesma na taj način daje kompletan dojam o samoj temi. Mario je čovjek koji itekako zna da prenese emociju koju pjesma nosi, na jednostavan ali opet upečatljiv način“, dodao je Hodović.

Pored stare postave benda Velahavle koju čine Samir Hodović i Nino Škiljić, na snimanju albuma su učestvovali Dino Šukalo, Adi Avdić, Nedžad Mulaomerović, Maja Buha i Ina Hamzić, koji će također nastupati sa popularnim dvojcem. Album je sniman u studiju RTVBiH „Esad Arnautalić“ i „Milkshop Studios“ iz Beča, a produkciju zvuka potpisuje Vlado Džihan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »