Veče klavirske muzike u izvedbi studenata Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu!

Koncertna sezona 2016/2017. // Piano night // Djela klavirske literature 19. i 20. stoljeća // Nastupaju perspektivni studenti Odsjeka za klavir Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu //

Koncertna sezona 2016/2017. Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu,  02. novembra 2016, za sarajevsku publiku namjerava prirediti veče klavirske muzike na kome će se predstaviti odabrani studenti Odsjeka za klavir najstarije muzičke visokoobrazovne institucije u BiH. Koncert naziva Piano night obuhvatit će djela klavirske literature 19. i prve polovine 20. stoljeća proizašla iz pera F. Chopina, S. Rahmanjinova, S. Prokofjeva, D. Šostakoviča i C. Debussija. Mladi pijanisti Zerina Šabotić, Lejla Tucaković, Lejla Nurković, Sabina Alivodić, Dolores Bratić, Haris Kartal, Mirza Gološ i Ivan Perković na koncertnom podijumu predstavit će se probranim djelima iz domena solističkog, ali i kamernog muziciranja kojima će prezentirati svoje umjetničko znanje.

Mladi i perspektivni pijanisti svirat će na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu s početkom u 19.30 časova, a ulaz na koncert je slobodan! Dobrodošli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »