Učenici iz Banovića putem “Sajma zdrave hrane” prikupili 7000 KM za obnovu sportskog trenena u kampanji “Srcem za teren”

Kampanja „Srcem za teren“ koju je pokrenulo Udruženje mladih „BaUM“ iz Banovića, a koja za cilj ima prikupljanje sredstava za obnovu sportskog terena pored O.Š. Banovići, svakim danom dobija sve veću podršku. Nakon podrške od strane organizacije World Vision i Općine Banovići, te pojedinih preduzeća i poznatih ličnosti, u kampanju se uključila i Osnovna škola „Banovići“.

U periodu od 18. do 20. Novembra, učenici škole, zajedno sa roditeljima, nastavnicima i osobljem, održali su prodajni „Sajam zdrave hrane“. Prvog dana, sajam je održan u područnoj školi „Podgorje“, drugog dana u centralnoj školi, dok je trećeg dana, sajam održan u područnoj školi „Repnik“. Sajam je privukao veliki broj posjetitelja, koji su imali priliku kupiti gastronomske specijalitete i proizvode koje su vrijedni učenici, zajedno sa svojim roditeljima, pripremili za ovu priliku.

Sveukupni trud zajednice rezultirao je fantastičnim pazarom od 6848,90 KM, što će biti iskorišteno za potrebe kampanje i obnovu sportskog terena.

Uspješni BH sportisti u podršci kampanje „Srcem za teren“

U širenju vijesti o kampanji „Srcem za teren“ pomažu mnogi sportisti i uspješne ličnosti iz Bosne i Hercegovine. Putem svojih facebook i instagram stranica Udruženje mladih „BaUM“ iz Banovića, do sada je objavilo nekoliko video poruka. Kampanji su se pridružili: Enid Numanović (šampion BiH u profesionalnom boksu), Nermin Haskić (FK Radnički Niš), Irma Rahmanović (Feytiat Basket), Adnan i Almir Maljević (PFHSC Sarajevo), Adam Savić (Poli Timisoara), Džanan Musa (Brookyn Nets), Nihad Djedović (FC Bayern Munchen Basketball), Marica Gajić (Hayat Women Basketball), Alen Ovčina (RK Vojvodina Novi Sad i Reprezentacija BiH), Benjamin Čičkušić (RK Maglaj) i mnogi drugi. Mnogi od ovih sportista, svoje prve dodire sa sportom napravili su upravo iz Banovića, a sada koriste svoju platformu za pomoć mladima u svom gradu.

https://www.facebook.com/BaumBanovici/videos/2359415907707624/

U narednom periodu slijedi niz aktivnosti i događaja koje organizuje Udruženje mladih “BaUM”, a sve u cilju prikupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna dešavanja, te prodajni štandovi.

Svoj video podrške možete postaviti na društvene mreže uz hashtag #srcemzateren.

Projekat možete podržati donacijom:

Primalac: Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića

Svrha uplate: Srcem za teren

Transakcijski račun: 1323002021139050 NLB Banka

Internacionalne uplate: IBAN: BA3913200107209697 SWIFT: TBTUBA22

Za više informacija o kampanji posjetite www.baum.ba ili facebook ili instagram stranicu @baumbanovici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »