The Miss Irby Project

Ovog vikenda, 10. i 11. juna smo imali prvu realizaciju The Miss Irby Project-a.  Prva reparacija prostora bila je na području Ciglane, gdje smo zajedno s učenicima Druge gimnazije, timom Dobrih Kota, studentskom organizacijom Svaki Student obnovili prostor Husrefa Redžića 7-11.
„The Miss Irby project “   je projekat Fondacije ˝Izvor za ljepši život˝ i nevladine organizacije „Svaki student“ osmišljen za srednjoškolce koji obuhvata edukativne radionice o upotrebi javnog prostora i izvođenje aktivnosti unutar istog. Radionica će integrisati i vizuelne informacije o načinima na koji su javni prostori već reparirani kroz projekat Dobre Kote, kao i mape napuštenih i neiskorištenih javnih prostora u Sarajevu. Mladi će se također poticati da zajedno osmisle dizajn prostora koji sami žele izmijeniti (u blizini svoje škole), te će imati priliku da crtaju, diskutuju i sami nude ideje za sadržaje koji su im potrebni za kreativnije druženje unutar javnog prostora.

Sljedeća realizacija je sljedećeg vikenda, 17. i 18. juna, na području Hrasno u Novom Sarajevu. Svi su pozvani i dobrodošli da zajedno s nama isprate ovaj događaj.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »