Šestoaprilska izložba – Collegium Artisticum

Našu cijenjenu publiku obavještavamo da su, zbog pogoršane epidemiološke situacije, suorganizatori selektivne godišnje izložbe COLLEGIUM ARTISTICUM: Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika u Bosni i Hercegovini, Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini i galerija Collegium artisticum, odlučili prolongirati otvorenje izložbe za 24. april 2021. godine, a koja se tradicionalno, od 1975. godine, organizuje i otvara povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva. Nažalost, i ove godine, pandemija i opće stanje u državi su najteži upravo uoči izložbe i smatramo da bi okupljanje i otvaranje bilo neodgovorno u doba kada dnevno umiru desetine naših sugrađana.

Na ovogodišnjoj izložbi će biti predstavljeno više od stotinu radova bosanskohercegovačkih umjetnika i arhitekata, a na otvorenju izložbe će biti dodijeljene nagrade i priznanja za najbolja ostvarenja prema odlukama stručnih komisija udruženja.

S obzirom na predan i strog rad ovogodišnjih komisija sva tri udruženja, samo učešće na izložbi je svojevrsna kategorija nagrade.

Čestitamo svima koji su prošli selekciju za učešće na ovogodišnjoj izložbi, a onima koji nisu prošli – želimo puno uspjeha naredne godine!

Izložba će biti otvorena za posjete do 25. maja tekuće godine, u radnom vremenu galerije, od ponedjeljka do petka u terminu od 10:00 do 18:00 sati. Broj posjetilaca u galeriji je ograničen, te će sam ulaz biti kontroliran u skladu sa preporukama i propisanim mjerama Kriznog štaba.

Dok željno iščekujemo izložbu COLLEGIUM ARTISTICUM 2021, pozivamo vas da posjetite prošlogodišnju izložbu u virtuelnom izdanju: https://www.artsteps.com/view/6005d3c9bc6c86541127ce1c?fbclid=IwAR0jF5i_JEvaxSnVmW2Hcp9BdPoEjb8txhAqU-oN89uKw4Qor-jpMO7gCig

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »