Santijago, Nina Romić – četvrta video singlica albuma Novih Odmetnika, za Viktora Haru

U ime života i djela čileanskog kantautora & aktiviste Viktora Hare, Novi Odmetnici – južnoslavenska zajednica kantautorki, kantautora, pjesnika i performerki – snimila je, na stihove književnika Mehmeda Begića, posvetni album“ Iznad tame“.

Četvrti video singl za ovo izdanje (koje je napokon dobilo i svoj fizički oblik) potpisuje jedna od najcjenjenijih hrvatskih kantautorica – Nina Romić. Pjesma je snimana u Zagrebu, u studiju Tomija Novaka, koji je odsvirao kontabas, i autorskom studiju Nemanje Nešića u Novom Sadu.

Nakon vrlo uspješnog debitantskog ostvarenja “Daljine” 2010., Nina Romić je drugim albumom “Ptice” (Aquarius Records) osvojila kritiku diljem Hrvatske i regije te zasjela na većinu top-lista glazbenih ostvarenja za 2012. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” 2014., koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album, i “Sloboda” 2018. godine. Godine 2023. objavljuje svoj peti studijski album “Jezero”. Video za pjesmu Santijago sniman je u Zagrebu, režirao ga je Nenad Vukelić. Protagonisti u istome su, osim Nine, kantautori Ivan Škrabe i Miloš Zubac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »