Electro duo Evolucija Zvuka objavio album ‘Human Hands And Analog Machines’

Human Hands And Analog Machines’ drugi LP Evolucije Zvuka koji će sadržavati 10 pjesama koje su za originalni zvuk i žanr te ostaju vjerni svom stilu ne uklapajući se ni u kakve kalupe npr. techno, industrial, tech-house, progressive, komercijalni edm, nu, electro, disco itd.

Evolucija Zvuka album “Human Hands And Analog Machines” objavio je za hrvatsku izdavačku kuću ACETON. Riječ je elektro duu iz BiH koji elektroničku glazbu izvodi uživo na analognim elektroničkim instrumentima.

Dosljedni analognim elektroničkim instrumentima pa tako i analognom zvuku svaka pjesma je priča za sebe puna osebujnih dionica krenuvši od ritma pa sve preko synthova s vrlo hrabrim slobodoumnim idejama, koje samo vrli i iskusni poznavatelji elektroničke glazbe mogu prepoznati.

Nepredvidivost je prisutna, ali u pozitivnom smislu gdje slušatelja odvodi na putovanje koje nije zasigurno očekivao. Promjene ritmova, tempa, igranje s bojama zvuka ne plašeći se niti jednog trenutka pustiti da vizija a naravno i iskustvo umjetnika bude osnova od koje nema odstupanja. Zvučni bas beat vrlo snažan spaja se s efektima i sekvencirajući grade cijelu priču koju čak slikovito možete zamisliti. Puno je takvih „hrabrih istupa“ da to Evoluciji nisu istupi već sasvim normalan slijed glazbenog toka.

No, vratimo se da ukratko rezimiramo što zapravo krasi ovaj album, a to je zadiranje u sfere u koje rijetki zalaze, poticanje na preslušavanje nekoliko puta i koliko god slušali, svaki put ćete čuti nešto novo i drugačije, ništa računarski u programu, već samo sviranje na elektroničkim instrumentima. Od početaka nastajanja pa do sada nastavili su putem analognog zvuka koji je “živ, pun, zdrav kao čist zrak, kao domaći kruh, kao neprskano voće, kao nepasterizirano mlijeko i masni puter kroz koji prste ronimo, plovidba na valovima koj su modulirani i izvajani jer on to sam od nas traži“. Mogućnosti su nepregledne pa tako i njihova glad za takvom vrstom kreacije je utoljena. Uživajte u glazbi ali i video uradcima koji prate zvuk repetitivnim vizualima koje nadopunjuju cjelokupan, kako su ga oni nazvali electro-art jer, Evolucija Zvuka je umjetnost stvaranja u raznim sferama i na više razina.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »