Recital pijaniste Ivana Galića na Muzičkoj akademiji UNSA

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu sa zadovoljstvom najavljuje gostovanje Ivana Galića, istaknutog pijaniste mlađe generacije. Njegov recital će biti upriličen u četvrtak, 14. aprila 2022. godine u 19 sati u Koncertnoj sali “Cvjetko Rihtman”.

Galić će svirati Allegro assai iz Tri klavirska komada D 946 Franza Schuberta nakon čega će uslijediti izvedba Fantazija op. 116 Johannesa Brahmsa. Publika će moći čuti i interpretaciju Skrjabinove Sonate op. 68 br. 9, poznate i kao “Crna misa”, Chaconne Sofije Gubaiduline, dok će koncert zaokružiti Improvizacija i Preludij i Toccata Ive Mačeka.

Ulaz na koncert je slobodan.

Ivan Galić (r. 1994) diplomirao je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi prof. Ljubomira Gašparovića, a tokom studija provodi dvije godine na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru (Njemačka) u klasi prof. Grigoryja Gruzmana u sklopu Erasmus+ međunarodne suradnje. Diplomirao je s najvećom pohvalom (summa cum laude) kao najbolji student generacije i dobitnik je Dekanove nagrade. Magistarski studij završava na HfM Franz Liszt u Weimaru u klasi prof. Christiana Wilma Müllera, a paralelno završava i poslijediplomski studij usavršavanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana. Krajem 2021. godine zaokružio je poslijediplomski studij (Post-Graduate) na Talent Music Master Course u Bresciji (Italija) u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, te poslijediplomski studij (Konzertexamenstudium) na HfM Franz Liszt u Weimaru u klasi prof. Balazsa Szokolaya i prof. Imrea Rohmanna.

Galić je višestruko nagrađivan na brojnim međunarodnim natjecanjima kao što su “Daleki akordi” u Splitu, “Zlatko Grgošević” i “Mladi virtuozi” u Zagrebu, “Jurica Murai” u Varaždinu, “Forum” u Brnu,“Chopinov zlatni prsten” u Ljubljani, “Mozart Competition Berlin” i “Berliner Competition”, “Theodor Leschetizky” u Hamburgu, natjecanju u San Dona di Piave, na regionalnim natjecanjima u Makarskoj, državnom natjecanju u Dubrovniku, ali i na natjecanju “Pianoforte” u Poreču. Sudjelovao je i na takmičenjima komornih sastava u Opatiji, a s violinisticom Katarinom Kutnar osvaja nagradu “Darko Lukić”, te posebnu nagradu za najboljeg umjetničkog suradnika.

Uz pratnju Mostarskog simfonijskog orkestra 2016. izvodi Chopinov Koncert za klavir op. 11, br. 1 u e molu pod ravnanjem maestra Damira Bunoze, dok je sa Zagrebačkom filharmonijom debitirao 2017. godine izvodeći Mozartov Koncert za klavir u A duru, K. 488 pod dirigentskom palicom Stjepana Vugera. Kao solist je surađivao s komornim orkestrom Muzičke akademije u Zagrebu, te komornim orkestrom akademije u Weimaru (Hochschule für Musik Franz Liszt). Sudjelovao je na brojnim seminarima istaknutih pedagoga kao što su Ruben Dalibaltayan, Grigory Gruzman, Naum Grubert, Natalia Trull, Ferenc Rados, Fulvio Turissini, Olga Cinkoburova i Peter Eicher.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »