Projekcijom predstave „Pepeljuga“ u nedjelju u podne se nastavlja program mali MESS

Emitovanjem predstave „Pepeljuga“ na zvaničnom Youtube kanalu festivala MESS, u nedjelju 25. oktobra u 12 sati nastavit će se dječiji program mali MESS. Predstava je nastala u produkciji Malog pozorišta „Duško Radović“iz Beograda i rađena je prema tekstu Aleksandra Ace Popovića, režiji Stevana Bodrože i adaptaciji Marije Stojanović. Mali MESS na mali ekran, donosi VISA, generalni sponzor 60. Internacionalnog teatarskog festivala MESS.
Ovo kapitalno djelo svjetske književnosti za djecu priča je o ljubavi. Roditeljskoj, dječijoj,
porodičnoj, partnerskoj, ljubavi prema sebi i drugima. Ali ovo je također i priča o
nedostatku ljubavi, o onome u šta se ljubav pretvara ako nije autentična te strašnim
posljedicama života bez ljubavi i zamjene prave ljubavi drugim vrstama strasti i žudnji.
Režiser predstave, Stevan Bodroža, naglasio je da je ‘Pepeljuga’ zamišljena kao mali
spektakl za dječju publiku, ali da je u srži tog spektakla sakriven moralitet, također za
djecu. „Pepeljugine patnje nisu male, njena poniženost nije zanemarljiva, svijet je pun zaboravljene, zapostavljene i obespravljene djece. Ispod slojeva i slojeva Popovićevog smijeha krije se jedan krik za pravdom, vapaj da se pravim vrijednostima bar na tren dozvoli da zablistaju i zasjene obilje privida i laži kojima je zatrpan um savremenog čovjeka, pa i savremenog djeteta. Taj krik ispušten je suptilno, šaljivo, razigrano, ali je ipak krik, poziv da se dozovemo sebi i oslobodimo se izvještačenosti. Toj dubini poetike ovog pisca ostat ćemo dosljedni u ovoj predstavi“, istakao je Bodroža.


Uloge u predstavi ostvaruju Vladislava Đorđević, Nedim Nezirović, Marijana Vićentijević Badovinac, Dušica Sinobad, Jelena Ćuruvija Đurica, Jovana Cvetković, Uglješa Spasojević, Katarina Dimitrijević, Nikola Šurbanović, Nikola Kerkez, Marijana Petrović, Radica Marinković, Srđan Marković. Scenografiju potpisuje Zorana Petrov, kostimografkinja je Senka Ranisavljević, dok je za scenski pokret zadužena Jovana Ikonić. Kompozitor muzike je Srđan Marković.

Više informacija o jubilarnom 60. Internacionalnom teatarskom festivalu MESS dostupno je na www.mess.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »