PRIČE STAROG TRAMVAJA: EDUKATIVNA ZABAVA KROZ TEATARSKU MAGIJU

U novu teatarsku sezonu 2016./2017., ALTTEATAR ulazi izvođenjem poslastice za svu djecu ‘Priče starog tramvaja’, predstavom koja je nastala u koprodukciji s Studiom lutkastva Sarajevo i režiji Dubravke Zrnčić Kulenović.

Kroz priču o kultnom tramvaju, prvom u ovom dijelu Europe, uz uzbudljive audio i vizualne efekte i čarobne kostime povešćemo vas na historijsko putovanje kroz nekadašnje Sarajevo. Četiri historijska razdoblja smještena u kolaž od četiri priče napisane perom Ljubice Ostojić, na duhovit i šarmantan način uspjela su ponovo osvjetliti dio bogate, inspirativne i raznolike kulturološke baštine ovoga grada i Bosne i Hercegovine, a sve to jednom zabavnom, ali nadasve i nezaboravnom vožnjom prvim tramvajem.

U histrionskom maniru, četiri glumca u predstavi: Alena Džebo, Jasminka Požek Božuta, Saša Handžić i Sanjin Arnautović svojim šarmom zabavit će vaše mališane, ali i mnogo čemu ih naučiti.

Druženje sa našim magičnim histrionima zakazano je za nedjelju, 18.9.2016. godine u Amfiteatru Doma mladih Sarajevo s početkom u 18:00h. Zato mali i veliki, svoje roditelje za ruke i učimo se pravim istinkim vrijednostima. Cijena ulaznice je 5,00 KM, a prodaja počinje sat vremena prije početka predstave u Domu mladih.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »