Predstava “Bosanski lonac” u CKM-u

U produkciji teatarskih projekata Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, Teatar komedije “Rajvosa”, sarajevskoj publici predstavio se sa novom adaptacijom predstave ”BOSANSKI LONAC”, po motivima teksta ”PROGNANICI” Hasana Džafića, istaknutog bosanskohercegovačkog dramaturga više puta nagrađivanog za komediografska i scenaristička ostvarenja.

Riječ je o komediji koja na duhovit i zabavan način govori o sukobu novog i starog, starosjediocima i pridošlicama, odnosu grada i sela, političkim igrama…

U predstavi igraju Amina Begović, Bakir Kumrić, Senka Oruč, Mirsad Imamović, Jasminka Božuta Požek, Aldin Tucić i Edin Drljević. Obnovu predstave uradio je Riad Ljutović, adaptaciju teksta Edin Drljević, dok su muzičke numere preuzete od muzičkog sastava Dubioza kolektiv.

Predstava je urađena pod pokroviteljstvom Općine Centar Sarajevo, uz podršku   Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općine Stari Grad.

Komedija ”BOSANSKI LONAC” poslije gostovanja u Visokom, predstaviće se građanima Goražda u četvrtak 31.decembra, u velikoj sali Javne ustanove Centar za kulturu Goražde, sa početkom u 19 sati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »