Počela je prodaja ulaznica za 57. Festival MESS

Počela je prodaja ulaznica za 57. Festival MESS u festivalskom Box Officeu u direkciji Festivala (ul. Maršala Tita 54/I). Svaki dan od 10 do 19 moguće je kupiti ulaznice za 57. Internacionalni teatarski festival MESS te preuzeti ulaznice koje su ranije rezervisane. Informacije o ulaznicama su dostupne i putem telefona na broj 060 343 39 59. Za zeničku publiku ulaznice će biti u prodaji na blagajni BNP Zenica od utorka, 26. septembra.

«I ove godine Festival pozorišnim radnicima, penzionerima i studentima odobrava popust od 20 posto za kupovinu pojedinačnih ulaznica dok su za mali MESS ulaznice besplatne ali obavezne», podsjetila je Dajana Gurda, šefica protokola Festivala MESS.

  Kako je ranije najavljeno, čak tri predstave će ove godine imati svoje izvedbe pred zeničkom publikom i tradicionalno Festival organizuje autobus za publiku iz Sarajeva. Osim noći otvaranja, 30.09. za predstavu «Slijepi pjesnik», te za predstavu «Elektra» u ponedjeljak, 02.10, autobus će biti organiziran za predstavu «5 lakih komada» ali za izvedbu u subotu, 07. oktobra. «Festivalska publika tradicionalno putuje u Zenicu što upotpunjuje cijelo festivalsko iskustvo. I ove godine će ih autobus u organizaciji Festivala čekati pored Narodnog pozorišta u 18 sati i 30 minuta a na nekim od ovih teatarskih putovanja očekuje ih i performans iznenađenja!», najavljeno je iz Direkcije.

Ovogodišnje, 57. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS ponudit će 22 predstave iz 13 zemalja, a otvorit će ga 30.09. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica predstava belgijske trupe Needcompany «Slijepi putnik».

 

Sve informacije o predstavama i ostalim festivalskim sadržajima dostupni su na www.mess.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »