Online baza bh. filmova od 1996. do 2017. godine

Trenutno se radi na drugoj fazi koja obuhvata filmova nastala od 1992. do 1996. Nakon toga, Udruženja filmskih radnika BiH pristupit će i prikupljanju i obradi podataka za raniji period do 1992 godine.

“Ovo je prva online biblioteka bh. filmova koja predstavlja sve igrane, dokumentarne i animirane filmove nastale u bh. produkciji ili koprodukciji. Osim kataloških podataka i fotografija, posjetiocima Baze podataka bh. filma dostupne su i biografije i filmografije članova UFRBiH, koji su radili na tim filmovima. Svi podaci su uvezani, što omogućava lakše pretraživanje po određenim kategorijama”, saopćeno je iz Udruženja filmskih radnika BiH.

Ova podataka o bh. filmu bila je od izuzetne važnosti za našu kinematografiju, bh. filmske autore, kao i publiku, ljubitelje ove umjetnosti.

Pretraživanje filmova možete vršiti po naslovu, imenu kategoriji ili producentskoj kući, a među kategorijama su dugometražni igrani, dugometražni dokumentarni, animirani dugometražni, kratki igrani, kratki dokumentarni i animirani kratki film.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »