Jazz magija u izvedbi Sarajevo Jazz Orkestra

u prepunoj dvorani JU Centar za kulturu KS (BKC) održan prvi koncert Sarajevo Jazz Orkestra s gostima, Aleksandrom Bijelić i Rambom Amadeusom, a sudeći po reakcijama publike, koncert je bio i više nego zabavan.

Na zadovoljstvo dobrih znalaca, ali i onih koji tek upoznaju jazz kao fenomen, kvalitetu muzičkog izražaja, večeras se koncertom Happy New Jazz predstavio Sarajevo Jazz Orkestar uz specijalne goste – Aleksandru Bijelić i Ramba Amadeusa, koji su ovom prilikom izveli najveća djela velikana jazza, ali i svoja djela u jazz aranžmanima.

Publika je imala priliku poslušati i uživati u zvukovima poznatih kompozicija, a poseban šarm cjelopunom prazničnom ugođaju dao je osebujni muzičar, autor i performer Rambo Amadeus koji se okušao u ulozi voditelja koncerta, ali je posjetioce počastio i svojim najvećim hitovima u jazz obradi.

Dvoje izvrsnih jazz interpretatora,  Aleksandra Bijelić i Elvir Bandić Banda, stalni član Sarajevo Jazz Orkestra, u intimnoj atmosferi BKC-a publici su predstavili jazz repertoar kojim su, u kombinaciji sa izvanrednim aranžmanima največih hitova Ramba Amadeusa, priuštili posjetiocima putovanje od jazz-a do funka.

Ovaj jedinstveni muzički spektakl nastavio se na DJazz pozornici u Galeriji BKC-a gdje su u ugodnoj, atmosferi posjetioce zabavljali Happy New Jazz orkestar u pratnji Drum Jay.


Sarajevo Jazz Orkestar okuplja najkvalitetnije jazz muzičare iz BiH i saradnike iz regije. Cilj osnivanja Sarajevo Jazz Orkestra, u sklopu udruženja Dom Slobode, je dugoročno i planirano djelovanje radi promocije jazz muzike u svim njenim formama kroz koncerte tokom cijele godine. Orkestar će u narednom periodu održati niz koncerata u Sarajevu, a u planu je i posjeta većim centrima u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »