Održana akcija čišćenja u Počitelju – Stari grad

Čuvari prirode svih generacija okupili su se   u okviru ekološke akcije “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” i uspješno očistili otpad na području Počitelja – kulturno-historijski biser Stari grad.

Akcija “Čuvaj, pazi, ne bacaj!” sprovedena je od strane organizacije Omladinski klub “Novi Val” iz Blagaja, sa ukupno 19 učesnika. Zajedničkim snagama očišćene su turističke staze unutar zidina ovog stoljećima poznatog kulturno-historijskog bisera.

Učesnici akcije dio su organizacije Omladinski klub Novi Val koji su u toku ove akcije prikupili više od 15 vreća otpada. Također učesnici su očistili 250 metara pristupnih puteva i sokaka u Starom gradu.

“Pored uklanjanja smeća i uređivanja javnih površina, želimo probuditi svijest kod ljudi o važnosti očuvanja prirode, te tako poboljšati uslove života svih građana unutar ove lokalne zajednice. Zahvaljujemo se Ožujskom pivu na podršci i nadamo se nastavku saradnje za bolje sutra svih nas”, rekao je Adnan Đuliman, predsjednik Omladinskog kluba “Novi val” iz Blagaja i zahvalio se svima koji su prisustvovali ovoj akciji!.

Kampanja pod sloganom “Čuvaj, pazi, ne bacaj!”, uz finansijsku podršku Molson Coors BH i Ožujsko pivo, ima za cilj čišćenje ilegalnih deponija na prostoru Bosne i Hercegovine, s ciljem podizanja svijesti kod građana o ovom problemu. U saradnji sa mnogim nevladinim organizacijama, udruženjima i volonterima iz naše zemlje pivarski gigant do oktobra namjerava organizovati više od 20 akcija čišćenja širom BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »