Objavljen program, počela prodaja ulaznica za XX1!

Na web stranici Jazz Festa objavljen je glavni program i počela prodaja ulaznica za koncerte XX1. međunarodnog muzičkog festivala Jazz Festa Sarajevo 2017 koji će biti održan od 31. oktobra do 5. novembra.

U narednom periodu vršit će se online prodaja ulaznica po povoljnijim tzv. «early bird» cijenama, a za ovogodišnje izdanje Jazz Fest je pripremio više od 20 koncertnih programa uključujući i poseban program Musick and Magick Johna Zorna koji će u tri dana predstaviti 12 ansambala na 10 različitih koncerata od kamerne muzike do heavy metal fuzije. Koncerte će održati legendarni gitarista i pjevač James Blood Ulmer, ikone improvizirane muzike basista William Parker i bubnjar Hamid Drake, kao i značajni muzičari srednje generacije poput švedskog saksofoniste Matsa Gustafssona ali i novih zvijezda kao što su austrijski Kompost 3, belgijski Dans Dans ili grupa Thumbscrew sa gitaristicom Mary Halvorson. Najveći broj muzičara dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, a održat će ukupno 15 koncerata.

U okviru XX1. Jazz Festa Sarajevo bit će predstavljeni i projekti bosanskohercegovačkih muzičara – Banjalučanina koji živi i radi u Švicarskoj Marija Batkovića i Zeničanke sa stalnom adresom u Austriji Nataše Mirković koja će izvesti sefardski repertoar u triju En El Amor sa Michelom Godardom na serpentu i perkusionistom Jarrodom Cagwinom.

«I ove jeseni učinit ćemo Sarajevo mjestom od posebnog značaja za sve one koji vole kvalitetnu muziku. Ponosni smo na ovako bogat i raznovrstan program, a izuzetno smo sretni što će i ove godine na festivalu učestvovati neki od najznačajnijih muzičara našeg vremena», kaže Edin Zubčević, osnivač i umjetnički direktor Jazz Festa Sarajevo. «Sretni smo što su mnogi od programa pripremljeni samo za Sarajevo i ovo posebno izdanje Jazz Festa što će naš grad i Bosnu i Hercegovinu učiniti dodatno interesantnom destinacijom i za internacionalnu publiku.»

Ulaznice za glavni program mogu se kupiti na www.jazzfest.ba, a prateći programi koje će činiti bonus koncerti, klupski program Late Nite Stage, predavanja, filmske projekcije, izložbe i razgovori, bit će naknadno objavljeni.

I ove godine dizajn plakata XX1. Jazz Festa Sarajevo potpisuje Ajna Zlatar.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »