NEYRA – novo ime na sceni sa prvim singlom „Angel's daughter“

Sarajevska kantautorica NEYRA je 20. marta predstavila prvi singl i spot „Angel's Daugther (Kćerka anđela)“.

Pjesma je posvećena njenoj mami Aidi kojoj se najviše divi a koja joj je, kako kaže, „pružila ljubav i strpljenje čak i kada je bilo najteže“.

„Nakon konverzacije s njom o mojoj budućnosti, preplavljena emocijama, uzela sam gitaru i priča se sama sklapala. Nekoliko mjeseci kasnije, više sam nego uzbuđena što predstavljam svoj prvi singl na prvi dan proljeća”, kaže Nejra Jerlagić čije je umjetničko ime NEYRA.

Pjesma se svidjela producentici Livini Tanović pa su detalje zajedno završile i snimile.

NEYRA je potom napisala i scenarij za spot kojeg je režirao Yasin Emir Akbaş te ga realizovao baš onako kako je zamislila.

„Ideju za spot sam dobila gledajući videa sa maminog i tatinog vjenčanja, pa sam našla stare slike i pisma, te je mašta učinila svoje“, kaže ona.

Za crtež krila i dizajn covera singla „Angel's Daugther“ zaslužna je Iman Kabaš.

Oduvijek i zauvijek zaljubljena u muziku, NAYRA je svirala flautu, učila solo pjevanje, išla na časove klavira, svirala gitaru i pisala pjesme.

„Zaljubila sam se u muziku od trenutka kada sam dobila svoj prvi MP3 i maštala o danu kada će neko čuti moju pjesmu. Strpljivo sam smišljala kako bih voljela da moja karijera izgleda i čekala trenutak da se napokon mogu posvetiti muzici“.

U međuvremenu je imala brojne nastupe, akustične svirke, u respektabilnim klubovima i bila članica rock benda MA6.

Nejra Jerlagić ima 22 godine, apsolventica je informacionih tehnologija i radi kao QA analitičarka u sarajevskoj kompaniji Authority Partners.

„Mislim da je ovo početak divne priče o kojoj sam uvijek sanjala. Već imam mnoge ideje o narednim projektima i već spremne pjesme koje čekaju da ih svijet čuje“, poručuje nova kantautorica na bh. pop sceni, NEYRA.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »