Nabavka zimske odjeće i obuće za djecu izbjeglice i migrante i njihove porodice

UNICEF je opredijeljen za podršku vlastima u BiH, posebno u Unsko-sanskom kantonu, u odgovoru na povećani priliv izbjeglica i migranta.

“Obzirom na okrutne zimske vremenske prilike, niske temperature, kišu i snijeg u Unsko-sanskom kantonu, drago nam je da možemo pružiti podršku za najmanje 1000 djece u vidu zimske odjeće, čizmica, deka i drugih zimskih stvari. Istovremenno, apsolutni prioritet je da izbjeglice i migranti, posebno porodice sa djecom i djeca bez pratnje dobiju siguran smještaj prilagođen zimskim uslovima. Svaka dodatna izloženost okrutnim zimskim uslovima bi drastično ugrozila njihovo zdravlje i dobrobit.”– rekao je Alwin Nijholt, Zamjenik Predstavnice UNICEF-a u BiH.

Donacija uključuje dekice za bebe, više od 2000 pari zimskih čizama i čarapa i oko 1000 setova zimskih jakni, kapa, šalova i rukavica za djecu. U bliskoj saradnji sa Službom za strance, IOM-om i Društvom Crvenog krsta/križa BiH, UNICEF će osigurati dostavu i distribuciju ovih stavki za djecu izbjeglice i migrante na više lokacija u Bosni i Hercegovini.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »