Muzičko scenska priča ” Vapijem za vašom prisutnošću”

Iznimno talentovani sarajevski pisac i pjesn­ik Fjodor Fedčešin Feđa(1960-1988), iza sebe ostavio je dva književna djela: ” Srdačni bolesnik” (zbirku pjesama), “Sabrano djelo” zbirku priča i pjesmu “Čuvar ljepote”, koju je pjevao Mahir Paloš na Šlageru Sezone 1987. godine. Iste godine Feđa je izrazio želju da na njegove pjesme komponujem muziku… Nakon mnogo godina, uspomene i sjećanja na ovog divnog i plemenitog čovjeka motivisale su me da mu ispunim želju i njegovu poeziju spojim sa muzikom…Kao njegov dugogodišnji prijatelj i autor muzike, želim evocirati uspomenu na pjesnika i pisca koji bi sigurno ostavio dubok trag u književnosti da je nastavio…Kako sam i sam sazrijevao kroz život, počeo sam shvatati značaj  prošlosti, njenog uticaja na svakodnevnicu i smjernica za budućnost. Živeći svoje živote, uvijek idemo dvostrukim kolosjecima. Jedan je vidljiv, svakodnevni, brz, površan i često banalan i onaj drugi, intiman, zatajan, skriven od mnogih, a nama tako stvaran i velik. Ovim omažom mom prijatelju i pjesniku želim probuditi pažnju, emociju ili igru misli kroz imaginarni svijet, koji nije nužno ozbiljan i težak kao ovaj naš u kojem bivamo.

Ova muzičko scenska priča komponovana je od deset autorskih kompozicija koje će izvesti Grupa SOLEDAD(Senad Bostandžić i Darko Košavić), dok će ulogu pjesnika igrati student glume Faris Pinjo.

Senad Bostandžić

Muzičko scenska priča”VAPIJEM ZA VAŠOM PRISUTNOŠĆU” biće odigrana u utorak 18.12. u velikoj sali  JU CKM-Jelića broj 1., u 20 sati.

Autor tekstova FJODOR FEĐA FEDČEŠIN(1960-1988);Autor muzike: Senad BOSTANDŽIĆ

Aranžmani: Darko KOŠAVIĆ;Halid HAJDUKOVIĆ i Senad BOSTANDŽIĆ;Grupa SOLEDAD

Senad BOSTANDŽIĆ i Darko KOŠAVIĆ; Režija: Damir KUSTURA; Uloga Fjodora Fedčešina: Faris PINJO; CD Studio SAUND ART; Video produkcija: Damir BEGOVIĆ i Elman OMIĆ; Dizajn: Dževdet NIKOČEVIĆ; Kostimi: Aida KORMAN; Tehnička realizacija: Džemal KARKELJA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »