Muzički program drugog MAYA festa

Drugo izdanje festivala printane majice, dizajna i rukotvorina MAYA fest, koje će biti održano na platou ispred Historijskog muzeja BiH 31. augusta, donosi i bogat muzički program.

Pored niza dosada najavljenih aktivnosti, radionica za djecu, panela, ekoloških i drugih aktuelnih segmenata našeg programa, najavljujemo i iznimno sadržajan cjelodnevni muzički program tokom drugoga MAYA festa. Na ovaj način želimo našem festivalu dati i specifičanu muzičku i audio prepoznatljivost, te učiniti dan ispred Historijskog muzeja zabavnim za sve naše posjetioce.

U okviru drugog MAYA festa će nastupiti:

DJ MEX

Medina Prašović Dj Mex rođena je i odrasla na Rock ‘n’ Roll muzici u Sarajevu. Još u mladim danima razvila je ljubav prema muzici i plesu koji je prate cijeli život. Ples u ritmičkim sekcijama kroz osnovnu i srednju školu doveo je do ozbiljnih rezultata kao što je srebrna medalja na Državnom Prvenstvu BiH u Latinoameričkim plesovima 1998 godine. Tada na Sarajevsku scenu dolazi rave pa se ples nastavio na muzičkim događajima. Nakon uspješno završenog studija kriminalističkih nauka, a zatim master menadžment studija, ljubav prema muzici i plesu ne prestaje. Tokom studija, u organizaciji poznatog Sarajevskog dj-a Fere učestvuje na dj workshopu gdje uči vrtiti house muziku na vinilu i upoznaje osnivača Klabika Collectiv-a, dj Mersela. Nakon toga pridružuje se i  lokalnom bandu kao back vokal. Na novogodišnjoj proslavi 2016 godine, uz podršku prijatelja Dj Amika dobija priliku stati ispred kontrolera zajedno sa kolegicom Dj Mejsi Plex i reakcije su pozitivne. Nakon toga slijede eventi u poznatom Mikseru, sportski eventi, angažmani na rođendanskim i raznim privatnim zabavama. Pridružuje se i Klabika Collective eventima sa hip hop, breakbeat, disco i funky beatovima. Kreativna i pozitivnog duha rado učestvuje na temetskim zabavama u Kutchi, b2b Dj Mehikano, Monumentu sa Dj Dizzy Dee, Trezoru sa Dj Zlijay, a zatim i Mucha Luchi. Angažmani su se proširili i na grad Mostar b2b sa Dj Marinom Mimoza na WomEmpower festivalu. Saradnja traje drugu godinu zaredom i sa Javorwood Festivalom gdje dolaze do izražaja ozbiljniji tech i deep house zvukovi zajedno sa kolegicama DJ S Elle i Dj Ayla

DJ ZAKKY

Zakky iz Mostara… u dodir s elektronskom muzikom dolazi ranih 2000-ih godina kroz techno muziku, no nakon nekoliko godina shvata da je njemu lično techno kao takav postao monoton i baca se u eksperimentisanje zvuka i žanra. Prvo slušnje Jonny L-ovog albuma Magnetic definisalo je žanr i zvuk kojim želi da se bavi, što produkcijski što u ulozi Dj-a. U Mostaru uz nekoliko drugova, 2014. godine počinje sa organizovanjem serije eventa pod nazivom Bassodrom i Bass Invaderz sve u cilju poboljšanja i širenja scene bass muzike u Mostaru a i u BiH.

SPLEIN

Od samog početka Splein je zainteresovan za više pravaca elektronske muzike, te su mu uzori Kruder & Dorfmeister i Roni Size. 2011. godine pokreće serial partija pod nazivom Audio Fidelity, a kasnije i serial livestream sessiona. Kasnije se pridružuje ekipi iz Concrete Jungle-a koja je bazirana na promociji jungle i drum and bass muzike.

JAH FORCEFIELD

Direktno iz srca Sarajeva, Jah Forcefield je najnoviji glazbeni pothvat originalne Bosanske dubwise fondacije iz koje su proizašli Bass-ul-Ulema sound I Zentash Gigawatt. Trio koji čine Monodread/Bademah/Zentash nastoji spojiti sve njihove muzičke utjecaje, znanja predaka i pradavne vještine u jednu kohezivnu sliku, izvorni zvuk i vibru koju će svatko prepoznati kao autentičan zvuk Saray-Duba! Glavni focus Jah Forcfielda prožima izučavanje teških conscious basslinija namijenjenih isključivo za Soundsystem sessione, te izlete u spokojna i introspektivna stanja svijesti, koja se gotovo izjednačavaju s putovanjem u dubine Klupske kulture. Ovaj čuveni trojac su organizatori brojnih sessiona te su dijelili sound I stage s velikanima poput Vibronics, Joe Nice, High Tone, Brain Damage, Zenzile, Dubble Dub (CRO), Baga Sound (BA), Bass Culture (CRO) I mnogim drugima.

Podsjećamo, ovogodišnje izdanje MAYA festa održava pod pokroviteljstvom Ureda Evropske Unije u Bosni i Hercegovini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »