Muzej ratnog djetinjstva – Dan muzeja

Svake godine muzeji u svijetu obilježavaju Međunarodni dan muzeja 18. maja, a od ove godine pridružuje im se i Muzej ratnog djetinjstva koji je nedavno otvoren u Sarajevu. Povodom Dana muzeja pripremljen je bogat edukativni i zabavni program za djecu.

Šest radionica na kojima će djeca razvijati kreativnost i moći naučiti nove vještine bit će održano u subotu i u nedjelju, 20. i 21. maja.

Tako će u subotu najmlađi moći učestvovati u sljedećim radionicama: Čarobni svijet Ježeve kućice, od 11 do 13 sati (čitanje za djecu od 5 do 9 godina, sa Saninom Milavićem); Mozaik mira, od 13 do 15 sati (radionica pričanja i kolažiranja za djecu od 5 do 9 godina, sa Jasenkom Hoffmann); Pravimo mir zajedno, od 15 do 17 sati (radionica origamija i kineskog rezanja papira za djecu od 9 do 14 godina, sa Nerminom Varešanović).

Osim ovih radionica, u subotu će Muzej ratnog djetinjstva raditi do ponoći, te će tokom cijelog dana, od 10 do 00 sati, ulaz biti besplatan za sve posjetioce.

U nedjelju, 21. maja, planirane su sljedeće radionice: Šta sve možemo napraviti od gipsa?, od 11 do 13 sati (umjetnička radionica za djecu od 5 do 14 godina, sa Claire Dupont); Junakinje mira (radionica stripa za djecu od 9 do 14 godina, sa Nevenom Misaljevićem); Mozaik mira (radionica pričanja i kolažiranja za djecu od 9 do 14 godina, sa Jasenkom Hoffmann).

Zbog ograničenog broja mjesta, prijave su obavezne, te ih je moguće uraditi putem e-maila na radionice@djetinjstvouratu.com, ili telefonom na 033 53 55 58.

Osim besplatnog ulaza u subotu, tokom cijelog vikenda posjetioci će imati 20% popusta na sve artikle u muzejskoj suvenirnici. Iz Muzeja ratnog djetinjstva pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na adresi Logavina 32, te da zajedno obilježe Međunarodni dan muzeja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »