‘U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce’, na sceni Kamernog teatra 55

16. maja, s početkom u 20:00 sati, na sceni Kamernog teatra 55, bit će izvedena kultna predstava ”U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce”, u režiji Sulejmana Kupusovića.

Predstava ‘U Zvorniku ja sam ostavio svoje srce’ je jedna od najgledanijih predstava u regiji.

 

Predstava je rađena po tekstu bh. pisaca Abdulaha Sidrana a govori o samom početku rata u BiH, o mučnoj golgoti koju su ljudi iz istočne Bosne prolazili samo radi razlike u imenu i prezimenu. O nadi i beznađu. Radnja drame odvija se u Zvorniku, pred sami početak rata. Rudo, nastavnik muzike i horovođa, je amater dirigent koji sanja da jednog dana napiše simfoniju o rijeci Drini, inspirisan Smetaninom „Vltavom“. Prilikom povratka s jednog takmičenja školskih horova, Rudo, nastavnik muzike i horovođa, amater dirigent, svoje učenike šalje natrag u Sarajevo, a on svraća u svoj rodni Zvornik. Cijela predstava je depolitizirana, zasnovana na gustim ljudskim odnosima, bez prevelikog uplitanja i zapetljavanja u samu historiju.

U predstavi igraju izvanredni: Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Muhamed Hadžović, Sabina Bambur, Amar Selimović, Sabit Sejdinović i Dragan Jovičić.

Svoje ulaznice možete rezervisati svaki dan, od ponedjeljka do subote, od 10:00 do 12:00 i od 16:00 do 20:00 sati, na broj +387 33 550 476.

VIDIMO SE U KAMERNOM!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »