Kriterion najavljuje uzbudljivu sedmicu, i još bolji vikend!

Tim Art kina KRITERION  u proteklom je periodu vrijedno radio i za ovu sedmicu najavljuje  mnoštvo različitih sadržaja: film, kviz, beer-pong, Neon party i još puno toga…

Najavljena dešavanja započet će u srijedu 19.09. od 20 sati projekcijom filma iz serijala Stari dobi filmovi koji se u Kriterionu prikazuju redovno srijedama. Pomenuti serijal započet je još u maju mjesecu u saradnji sa kreativcima i filmofilima Filipom Andronikom i Lejlom Junuzović, a ove sedmice prikazat će se 14. film po redu, krimi drama „Lift za gubilište“. Riječ je o  filmu iz 1959.godine francuskog redatelja Louisa Mallea i jedan je od najvažnijih filmova koji su obilježili nastanak novog vala u Francuskoj. Ono što ovaj film čini posebnim je i muzika koju je komponovao i za potrebe filma snimio Mile Davis, jedan od najpoznatijih jazz umjetnika prošlog stoljeća. Ulaz na projekciju košta 5 KM i uključuje konzumaciju pića te kokice za najbolji doživljaj kina u gradu.

https://www.facebook.com/events/332276500674617/

Četvrtak 20.09. rezervisan je za KRITERION Quiz i testiranje inteligencije, snalažljivosti i domišljatosti. Pravila su jednostavna: odaberite svoju ekipu, pripremite se za 20 pitanja i zaboravite korištenje mobitela i odlazak u toalet – ovo je igra na sve ili ništa! Participacija je 10 KM po timu od 3 do 5 osoba, a oni sa najvećim brojem bodova osvajaju vrijednu nagradu.

https://www.facebook.com/events/306402373503009/

U petak 21.09. nastupa  vikend i vrijeme za Neon Lights Party. KRITERION  garantuje odličan provod jer na ulazu se dijele jello šuteri, svijetleće neonske narukvice, štapići i loptice kao i  nezaobilazna neonska boja za tijelo. Najodvažniji  mogu da se oprobaju u beer-pongu gdje pobjednik odnosi nagradu, a svi ostali mogu da uživaju u odličnoj muzici DJ-a N.L. Ulaz na party je 3 KM i uključuje neonske rekvizite i boje, dok je participacija za beer pong 3 KM po osobi.

https://www.facebook.com/events/606259383119653/

Za subotu 22.09. u okviru repertoara nastupaju Mental Freedom, muško-ženski dubstep duo iz sarajevsko-zeničke kotline. Benjamin Khan i Skali Yo su dugogodišnji ljubitelji underground bass zvuka i zagrijavali su atmosferu mnogih koncerata, partija i festivala u našoj zemlji i šire. Pod sloganom „bez umne nema ni fizičke slobode“ promovišu solidarnost, slobodu i istinu kao temelje za pravedno društveno uređenje. Njihove ploče će vas natjerati na ples, jer spoj hip-hopa i dubstepa nikoga ne ostavlja mirnih nogu. Ulaz je 5 KM.

www.facebook.com/mental.freedom.music
www.mixcloud.com/Mental_Freedom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »