“KONVOJ” U NEDJELJU 14. AVGUSTA U CINEMAS SLOGA SLAVI 20. ROĐENDAN

Koncertom koji će se održati u sarajevskom klubu Cinemas Sloga u nedjelju, 14. avgusta, 2016. sa početkom u 22 sata, kultni sarajevski bend “Konvoj” obilježit će dvije decenije svog djelovanja na pop-rock sceni. U okviru “SFF aftera” bend će publici predstaviti najbolje od onoga što su stvarali kroz dvadeset godina, a što je zapisano na pet studijskih albuma. Pored toga, iza benda su desetine koncerata, humanitarnog rada, televizijskih i radio nastupa, dok su glavni protagonisti benda Hamdija Hamo Salihbegović i Nedžad Merdžanović često bivali i autori pozorišne i filmske muzike.

«Na putovanju od dvadeset godina najviše smo voljeli kada nam se putevi isprepliću u direktnom kontaktu sa publikom, jer jedino tada su albumi i pjesme dobivali specifičnu težinu i smisao. Zapravo publika je jednim dijelom i odgovorna što trajemo ovoliki broj godina iako smo svi u bendu „zaraženi“ muzikom od najmanjih nogu», ističe Salihbegović i najavljuje vrhunski koncert i poziva publiku da «ponovi gradivo» i dođu u nedjelju u Cinemas Slogu.

Ovim koncertom će se zaokružiti promocija albuma «Mimosvijet» u Sarajevu, jer će se sabiranjem utisaka od protekle dvije godine polako otvarati nove ideje kao putokaz za nove muzičke izazove. «Najbitnije je da u nama još svira i sve dok je tako dobro je. Od Ljubav ima razloge, Uzalud riječi, Ja ne znam ko si ti, preko Evergreena, Komšije, Ograisane, pa sve do posljednjih hitova O slobodi, Radost i veselje, Ludnica i mnogih drugih, Konvoj je kroz tekstove i muziku koju smo stvarali svjedok jednog vremena i raduje nas što već sad znamo da nam dolaze oni koji su bili uz naše početke, ali i njihova djeca. To je dokaz da sve što radimo traje i ima smisla, zato dođite da slavimo dane ove», poručio je Merdžanović.

Na ovom putovanju uz Konvoj su prijatelji koji ih podržavaju i prate od samih početaka, među kojima su Sarajevsko pivo, Europlakat, Radio Sarajevo, dizajn studio Triptih i Bejtovic communications. «Konvoj» zahvaljuje svima koji su bili s nama i koji su na svoj način doprinijeli našem uspjehu i trajanju već dvije decenije, zato ih pozivamo sve da dođu na koncert da s nama slave muziku i ljubav», poručili su Hamdija Hamo Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Bojan Crnogorac i Ahmo Osmić.

Ulaznice za koncert se mogu kupiti u klubu Cinemas Sloga, na blagajni BKC-a, kao i na portalu www.kupikartu.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »