Koncert Gudačkog orkestra Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu!

U okviru Koncertne sezone 2016/2017. Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu sarajevskoj publici poklanja vrhunski muzički događaj u vidu koncertne večeri planirane za 23. januar u Gradskoj vijećnici Sarajevo s početkom u 19.30 sati.  Raskošni ambijent Vijećnice svoja vrata otvorit će jednom od najprespektivnijih orkestarskih ansambala u BiH – Gudačkom orkestru Muzičke akademije univerziteta u Sarajevu!

Gudački orkestar Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu izvođačko je tijelo formirano  pri  Muzičkoj akademiji, kojeg sačinjavaju studenti  Gudačkog odsjeka pomenute institucije.  Od 2013. godine Orkestar proživljava svojevrsnu renesansu, koju karakterizira sistematičan, temeljit i osmišljen rad, ali i pažljivo biran koncertatni repertoar. Na čelu s umjetničkom rukovoditeljicom, doc. dr. Belmom Alić, muzički izražaj Orkestra okrenut je ka odabiru nekih od  krucijalnih ostvarenja  pisanih za gudački ansambl, a koja se referiraju na stilske epohe baroka, klasike, romantizma, te 20. stoljeća.

Na koncertnom podijumu Vijećnice, Gudački orkestar će se predstaviti djelima H.I.F. von Bibera, A. Vivaldia, M. Brucha, A. Dvořáka, dok će uloga solistica pripasti mladim umjetnicama Tamari Arsovski (violina), Ilmi Hodović (violina) i Aidi Dajić (viola).

Ulaz na koncert je besplatan! Dobrodošli!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Translate »